Jandarma ruhsatsız silaha geçit vermiyor

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı ekipleri merkez ilçe ve Köse ilçesinde yaptıkları operasyonda 4 adet ruhsatsız tabanca, ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda fişek ele geçirdi.

Jandarma ruhsatsız silaha geçit vermiyor

Alınan bilgiye göre Jandarma ekipleri yaptıkları istihbarat çalışmasının ardından Cumhuriyet Savcılıklarından arama kararlarıyla birlikte ilk olarak yasadışı yollardan temin ettiği ruhsatsız el yapımı tabancaları Gümüşhane’den araçla Torul’a götüreceği bilgisi alınınca E.B. isimli şahsıb aracını İkisu köyü mevkiinde durdurdu.

Şüpheli şahsın bulunduğu araçta bomba arama köpeğinin tepki vermesi üzerine şahsın üzerinde ve araçta yapılan arama neticesinde 3 adet ruhsatsız el yapımı tabanca ele geçirildi.

İkinci operasyon ise Köse ilçesinde gerçekleşti. T.O. isimli şahsın evinde ruhsatsız tabanca bulundurduğu bilgisini alan Jandarma ekipleri ilçeye bağlı Akbaba köyünde bulunan evinde ve aracında arama yaptı. Arama neticesinde, 1 adet ruhsatsız el yapımı tabanca ve şarjör, 12 adet 9 mm çapında fişek, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet dürbün ve 7 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Her iki operasyonda da ele geçirilen tüm malzemeler muhafaza altına alınırken şahıslar hakkında adli tahkikat başlatıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER