Başkan Çimen, turizm çalıştayını değerlendirdi

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen ‘Karadeniz Bölgesi Kültür ve Turizm Çalıştayı’ ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Çimen, turizm çalıştayını değerlendirdi
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen ‘Karadeniz Bölgesi Kültür ve Turizm Çalıştayı’ ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gümüşhane, Trabzon, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Bayburt'u kapsayan Çalıştay’ı değerlendiren Başkan Çimen, çalıştayın bölge turizmi için önemli bir toplantı olduğunu belirtti.

Toplantıda bölge turizminin ele alındığını ve toplantının verimli geçtiğini kaydeden Başkan Çimen, "Çalıştaya 4 Bakanın birden katılması çok önemliydi. Çalıştayda bölge turizminin öne çıkması hedeflendi. Her ilin turizm açısından bölgesel planlaması olacak. Bu bakımdan önemli olan toplantıda söz alarak turizm önceliğimizin neler olması gerektiğini sorduk. Çünkü Gümüşhane'miz turizm açısından birçok özelliği kendi bünyesinde barındırıyor.  Bu açıdan Gümüşhane olarak turizm önceliğimizi önümüzdeki günlerde yapacak olduğumuz toplantıda belirleyerek, Bakanlığa ileteceğiz" dedi.

Süleymaniye Mahallesi'nin Gümüşhane'nin turizmde lokomotifi olacağını belirten Başkan Çimen, "Toplantıda zannediyorum ki Süleymaniye Mahallemizi turizm önceliğimiz olarak belirleyeceğiz. İlçelerimiz de kendi bölgelerindeki turizm önceliklerini belirleyecek. Yapacak olduğumuz toplantı sonunda kendi turizm önceliğimizi belirlemiş olacağız. Belirleyecek olduğumuz turizm önceliği ile sınırlı kalmayacağız. Biz inanç turizmini de ön plana çıkarabiliriz. Belediye olarak bir çalışmamız var. Gümüşhane'mizin en büyük değerlerinin başında gelen Ahmet Ziyaüddin Gümüşhane Hazretleri'nin Kur'an-ı Kerim öğrendiği camiyi kapsayacak şekilde bir külliye yapacağız. Bu çalışmamızı da ön plana çıkarabiliriz. Süleymaniye Kayak turizmi ve inanç turizmini bir arada yapabiliriz. Sadece Süleymaniye'ye bağlı kalırsak başarılı olamayız. Bu düşüncelerimizi hayata geçirdiğimizde turizmde söz sahibi olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER