Birlik Vakfı'nın Osmanlıca kursu sona erdi

Birlik Vakfı Gümüşhane Şubesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik düzenlenen ‘Osmanlı Türkçesi’ kursu sona erdi.

Birlik Vakfı'nın Osmanlıca kursu sona erdi

Birlik Vakfı Gümüşhane Şubesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik düzenlenen ‘Osmanlı Türkçesi’ kursu sona erdi.

Gümüşhane Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen törenle kursiyerlere sertifikaları takdim edilirken, törenine Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş, Birlik Vakfı Gümüşhane Şube Başkanı Halil İbrahim Karahanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şükriye Karabulut Orhan, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Törende konuşan Birlik Vakfı Gümüşhane Şube Başkanı Halil İbrahim Karahanoğlu, protokol gereği Halk Eğitimi Merkezi Osmanlı Türkçesi Okuma ve Yazma Kursunun yaklaşık 3 ay sürdüğünü ve 64 saatlik kursun tamamlanarak sınav sonucunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifika töreni düzenlediklerini söyledi.

Eğitimin muallimsiz olmayacağından hareketle kursiyerlerin azlığına ve çokluğuna bakılmadan sırf ilminin zekatı ve Allah rızası için gönüllü olarak kursu veren Yrd. Doç. Dr. Selahattin Fettahoğlu’na, her türlü fiziki imkanı sağlayan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’e, Milli Eğitim Müdürlüğüne, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkür eden Karahanoğlu, “Lisan ve yazısını kaybeden bir millet hafızasını kaybetmiştir. Böyle bir millet kendi kültürüne ve tarihine yabancılaşır. Geçmişte ne olduğunu unutur bugünde ve gelecekte ne olacağını bilemez hale gelir. Milli kültürümüzün temelini oluşturan eserlerimizin hemen hemen tamamı Osmanlı Türkçesi ile yazılmıştır. Halbuki yeni neslimiz ecdadımızdan kalmış kitap, mezar taşı, tarihi bir çarşı girişi, çeşme kitabesi, para ve tapu gibi yazıları okuyamadığı gibi ne manaya geldiğini de anlamaktan mahrum kalmıştır” dedi.

Tüm dünyayı adalet ve şefkatle yöneten ecdadımızın eserlerindeki bu sırrı anlamanın ancak Osmanlı Türkçesini öğrenmekle mümkün olduğuna değinen Karahanoğlu, “Gelecekle geçmiş arasındaki köprüyü sağlam kurabilmenin yolu Osmanlı Türkçesini okuyup anlayabilmekten geçmektedir. Bizlerde Birlik Vakfı Gümüşhane Şubesi Olarak ecdadımızdan kalan bu mirası gelecek nesillere aktarabilmek için diğer faaliyetlerimiz yanında bu tarz kültürel çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER