CHP Karşıyaka’ya karşı çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bedri Ağaç, bugün ihalesi yapılan Karşıyaka Tabiat Parkında kent merkezinin elde kalan tek yeşil alanının ranta açılarak yok edileceğini iddia ederek, projeye karşı çıktı.

CHP Karşıyaka’ya karşı çıktı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bedri Ağaç, bugün ihalesi yapılan Karşıyaka Tabiat Parkında kent merkezinin elde kalan tek yeşil alanının ranta açılarak yok edileceğini iddia ederek, projeye karşı çıktı.

Karşıyaka Mahallesi sınırları içerisinde yer alan mesire alanına yapılacak olan Tabiat Parkının kamuoyunun bilgisi, onayı ve talebi olmaksızın yapıldığını öne süren Ağaç, yaptığı açıklamada söz konusu alanın CHP’li merhum Belediye Başkanı Sabahattin Aytaç tarafından ağaçlandırıldığını ve en az 45-50 yıllık bir emeğin, özenin ve çabanın eseri olduğunu hatıtlattı.

Söz konusu proje için tek bir ağacın bile kesilmeyeceği beyanına ulaştıklarını ifade eden Ağaç, “İki adet tesis birimi ve idari Merkez, bir adet çok amaçlı salon, 22 adet orman köşkü, bir adet mescit, sekiz adet yöresel ürünler satış merkezi, iki adet büfe, 10 adet çeşme, 20 adet çadır, 15 adet piknik masası, 60 adet çatılı piknik masası, 2 adet prefabrik anfi, 7 adet oto parkı(116 araçlık), çocuk oyun alanları, macera parkı, seyir alanı ve uçurtma alanı. Şimdi herkes elini vicdanına koysun ve düşünsün, bu kadar bina yapı oraya yapılacak ve tek bir ağaç bile kesilmeyecek öyle mi? Siz bizim zekâmızla dalga mı geçiyorsunuz? Gümüşhane’nin kalan tek yeşil alanı ile ilgili bu sözüm ona çevreci ama aslında doğa katliamı sayılacak projenin durdurulması ve gündemden kaldırılması için elimizden gelen çabayı ve gayreti göstereceğimizi açık yüreklilikle ifade ediyoruz” dedi.

Turistlerin binaya, betona veya yapay tesislere değil, bozulmamış doğal varlıklara, doğaya, ağaca, yeşile, tarihi ve doğal güzelliklere odaklandıklarını, bununla birlikte bir ilde turizmin sadece tesisle değil, o bölgedeki kültür, insani değerler, herkesin ve her kesimin rahat edebileceği hoşgörü ortamı ve sosyal hayat düzeyi ile gelişeceğini kaydeden Ağaç, “Bu işlere girişmeden önce mevcut atıl duruma gelmiş yapıları hatırlatmak isterim. İşte Kent Ormanı; konumu son derece güzel olmasına ve ilave tesis yapımına imkan veren alan genişliğine rağmen, senelerdir mezbelelik bir halde, oraya gidenlerin en küçük ihtiyacına bile cevap verecek durumda değil. Niye burayı geliştirip fonksiyonel hale getirmek yerine, yılların emeği ve birikimi doğamızı ele alıyorsunuz? Kuşakkaya etekleri ile Akçakale arası bölüm, eski bağların üzerindeki şelale mevki gibi bölgeleri neden düşünmüyorsunuz? Bu proje ile ilgili neden bir kamuoyu araştırması yapmadınız? Son olarak Gümüşhane’mizdeki çevre ile ilgili veya çevre hassasiyeti olan STK’lara seslenmek istiyorum; ne zaman iktidarların her yaptığı veya yapmaya çalıştığı uygulamaları sorgusuz sualsiz kabul huyundan vazgeçeceksiniz? Tüm Gümüşhanelileri kendi doğalarına, Ağaçlarına, doğal yaşam alanlarına, çevresine ve doğal zenginliklerine sahip çıkmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 23:02

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER