Çimen’den Personele Manifesto

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Belediye’de görev yapan personelle yaptığı toplantıda başarı için ekip çalışmasına vurgu yaparak ‘Biz bu gemiye su aldırmak istemedik ama gördüğümüz kadarıyla bu geminin su alan çok tarafı var’ dedi.

Çimen’den Personele Manifesto
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Belediye’de görev yapan personelle yaptığı toplantıda başarı için ekip çalışmasına vurgu yaparak ‘Biz bu gemiye su aldırmak istemedik ama gördüğümüz kadarıyla bu geminin su alan çok tarafı var’ dedi.

Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Yardımcısı Yusuf Erdem, birim müdürleri ve belediye personeli katıldı. 

Toplantıda konuşan Çimen, 4 Nisan’da göreve başladığını belirterek, belediye personeli ile güzel hizmetler yapabileceklerini düşündükleri ancak aradan geçen 8 aylık süreç içerisinde bunun böyle olmadığını gördüklerini kaydetti. 

“BU GEMİNİN SU ALAN ÇOK TARAFI VAR”

Çimen, birinci önceliklerinin vatandaşlara dürüst, ilkeli ve kaliteli hizmet sunmak olduğunu belirterek, “4 Nisan’da göreve başladık. Aradan 8 ay gibi bir süre geçti. Ben göreve başladığımda hali hazırdaki personel ile güzel hizmetler yapabileceğimizi düşündüm. Ama gelinen süreçte bunun böyle olmadığını gördüm. Ben tek başıma Ercan Çimen olarak başarılı olamam. Başarılı olmam için ekibimin iyi olması gerek. Ercan Çimen için lider olabilirim ama hizmet etmek tek başına olmaz. Biz bu gemiye su aldırmak istemedik ama gördüğümüz kadarıyla bu geminin su alan çok tarafı var. Bizimle yürümek isteyen insanlarla yolumuza devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte bazı arkadaşlarımızla yolumuzu ayırmak zorunda kalacağız. Bazı arkadaşlarımız üst üste hatalar yaptılar. Sesimizi çıkarmadık ama artık bu iş böyle yürümez. Bu belediyeyi ikiye bölmek isteyenler var. Buna fırsat vermeyeceğiz” dedi.

“KİMSEYE AYRIM YAPMADIK”

Herkesin amacının bu şehre daha iyi hizmet etmek olması gerektiğini kaydeden Çimen, “Hepimizin amacı bu şehre daha iyi hizmet etmek olmalıdır. Ben siyasi olarak bugüne kadar hiçbir ayrım yapmadım. Belediyemiz borç batağında. Geldiğimizden beri gelir-gider dengesizliğini kontrol altına almaya çalışıyoruz. Bu belediyenin Denizbank’ta 5 milyon lirası yok. Bunu herkes iyi bilsin. Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın. Belediyemizin 10 milyon lira kısa vadeli borcu var. Biz nereye elimizi atsa elimizde kalıyor. Geçmiş dönemden kalan eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“ÇALIŞMAYANIN BUNDAN SONRA GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAĞIM”

Çimen,  Belediyenin her kuruşunu dikkatli bir şekilde harcamaya özen gösterdiklerini ifade ederek, “Gümüşhane insanı doğru, dürüst, erdemli, samimi ve merttir. Hepinizin bu hassasiyetleri taşıdığınızı iyi biliyorum. Belediyenin 1 kuruşunu bile çok dikkatli bir şekilde harcamaya özen gösteriyoruz. Biz bütün bunları yaparken, kendi personelimizin de belediyemize sahip çıkmasını istiyoruz. Burada hepimiz bir aileyiz. Üzüntünüzde üzüleceğiz, sevincinizde beraber mutlu olacağız. Her çalışanımız bizim için aynı mesafededir. Ancak sevgisi farklı olabilir. Her çalışanımız işine sahip çıksın. Kim çalışıyorsa çalıştığının karşılığını alır. Ama çalışmayanın bundan sonra gözünün yaşına bakmayacağım” dedi. 

“HEPİMİZİN TEK AMACI BU MİLLETE DAHA İYİ HİZMET ETME OLMALIDIR”

Belediye’de çalışan herkesin amacının hizmet etmek olması gerektiğini ifade eden Çimen, “Hepimizin tek amacı bu millete daha iyi hizmet etme olmalıdır. Belediye personeli kurum içerisinde de kurum dışında da hal ve hareketleri ile kılık kıyafetine özen gösterecek. Çünkü bizler çok müstesna bir görevi yerine getiriyoruz. Herkes Gümüşhane insanın kendine öz düsturuyla hareket etsin. Hizmetlerimizi hep birlikte yapacağız. Hiçbir ayrım yapmadan yürümek bir tarafa koşacağız. Yapacak olduğumuz projelerimize beraber sahip çıkacağız. Eğer projelerimizin arkasında durmazsak sahipsiz kalır” diye konuştu.

“HERKESİN TEK HEDEFİ BU ŞEHRE HİZMET ETMEK”

Çimen, sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getireceklerini kaydederek, “Sosyal belediyeciliğin gereğini hep birlikte yerine getireceğiz. Tek vücut olursak yapamayacağımız hizmet kalmaz. Farklı bir eylem, farklı bir düşünce, farklı bir söylem istemiyorum. Herkesin tek hedefi bu şehre hizmet etmek. Bütün güzellikleri hep beraber paylaşacağız. Ama bazı olumsuzlukları da beraber göğüsleyeceğiz. Allah bizi doğru yoldan ayırmasın. Birilik ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu. 

Çimen, daha sonra belediye personelinin sorunlarını dinledi. 
Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER