Engelli öğrenciler göz doldurdu

Gümüşhane’de Özel Gümüş İlgi Rehabilitasyon Merkezi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Engelli öğrenciler göz doldurdu
Gümüşhane’de Özel Gümüş İlgi Rehabilitasyon Merkezi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Vali Yücel Yavuz ve eşi Şengül Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcıları İsmail Özkan ve Şenol Turan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kurum müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Vali Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti devletinin çok büyük bir devlet olduğunu belirterek, “Devletimizin idaresi yazılı kuralara dayalıdır. Anayasamızda en temel kurallardan bir tanesi sosyal devlet olma görevine dair düzenlemelerdir. İşte bu görev gereği olarak devletin kurumları, sosyal devlet anlayışıyla toplumun her kesimindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza el uzatmak ve onların derdine derman olmak zorundadır. Özellikle son yıllarda sosyal devletin ne anlama geldiğinin ülkemiz genelinde çok bariz uygulamaları var. Buna çok büyük bir memnuniyetle şahitlik etmekteyiz” dedi.

Vali Yavuz, engellilerin tüm ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını ifade ederek, “Bugün itibariyle ülkemiz genelinde dezavantajlı grup dediğimiz yani engelli olarak tanımladığımız zihinsel, bedensel yani normal şekilde hayatını idame ettiremeyecek şekilde bir takım kusuru olan engeli olan vatandaşlarımız başta olmak üzere sosyal anlamda her türlü ihtiyacı karşılanır hale geldi. Her türlü ihtiyacı olan bu ülkenin evlatlarının ihtiyaçları devletimizin sağladığı imkânlarla en iyi şekilde karşılanmaya çalışılıyor. Devlet artık vatandaşına her hal ve hareket dâhilinde ve imkânlar çerçevesinde en iyi şekilde el uzatıyor. Biz Gümüşhane Valiliği olarak vatandaşımızın yanındayız” diye konuştu.

Programda, Milletvekili Üstün ve Belediye Başkanı Çimen de günün anlamına ilişkin konuşma yaptı.

Program, Özel Gümüş İlgi Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sibel Kandaz Olgun tarafından kurum hakkında bilgi verilmesi ve okulda eğitim gören öğrencilerin sergilediği gösteriler ile sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER