Erasmus Öğrenci Değişim Hareketliliği anlatıldı

Gümüşhane Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğünde “Erasmus Öğrenci Değişim Hareketliliği Etkinliği” gerçekleştirildi.

Erasmus Öğrenci Değişim Hareketliliği anlatıldı

Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen Erasmus Öğrenci Değişim Hareketliliği Etkinliği, Dış İlişkiler Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Büşra Tosunoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. 

Açılış konuşmalarının adından Koordinatörlükte Erasmus Sorumlusu olarak görev yapan Öğr. Gör. Ayşe Güneş tarafından Erasmus Öğrenci Değişim Hareketliliğinin tanıtımı ve başvuru süreçleriyle ilgili bilgiler verildi. 

Programda daha önce yurtdışı eğitim programına katılan öğrenciler edindikleri deneyimleri sundu. İlgiyle takip edilen etkinlik, soru cevap bölümünün ardından oluşturulan ödüllü Quiz yarışmasıyla birlikte sona erdi. 

Erasmus ile ilgili soruların yer aldığı yarışmada ilk 5 sıralama içerisinde yer alan katılımcılara koordinatörlük tarafından hediyeler verildi.

Yurtdışı anlaşmalı üniversitelerin her geçen gün daha da arttığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Gümüşhane Üniversitesi olarak 14 ülke ve 48 üniversite ile ikili anlaşmamız bulunuyor. Öğrencilerimiz kendi bölümleriyle ilgili üniversiteleri tercih ettikleri takdirde buralarda lisans, lisansüstü ve staj eğitimlerini rahatlıkla görebilirler. Öğrencilerimizin farklı ülkeleri görmesi, farklı kültürleri tanıması, kendi kültürünü oralarda tanıtması ve uluslararası alanlarda tecrübe kazanması bizler için büyük önem taşıyor. Burada da gerçekleştirilen yurtdışı eğitimlerin önemi hayli fazla olmaktadır. Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü bu yönde sürekli çalışmalar yapmakta ve öğrencilerimizi bilgilendirip, yönlendirmektedir. Bundan dolayı da Erasmus Öğrenci Değişim Hareketliliği Etkinliği adlı programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen Dış İlişkiler Ofisine ve katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER