Evinin bahçesini sanat galerisine dönüştürdü

Gümüşhane’de PTT emeklisi 59 yaşındaki Cemil Atay, çok sayıdaki yaşdaşı gibi boş zamanlarını kahve köşelerinde geçirmek yerine, evinde gaz betondan maketler yaparak bahçesini adeta sanat galerisine dönüştürdü.

Gümüşhane’de PTT emeklisi 59 yaşındaki Cemil Atay, çok sayıdaki yaşdaşı gibi boş zamanlarını kahve köşelerinde geçirmek yerine, evinde gaz betondan maketler yaparak bahçesini adeta sanat galerisine dönüştürdü.

Ömrünü kapı kapı dolaşıp mektup dağıtmakla geçiren ve Gümüşhane’de dağcılık sporunun duayenlerinden olan ve şehirde “Cemil Dayı” ve “Postacı Cemil” olarak tanınan PTT emeklisi Cemil Atay (59) yaklaşık 3 ay önce babasının evine taşınınca bahçede kendisine uğraş aramaya başladı.

Karaer Mahallesindeki evinde gaz betondan maketler yapmaya başlayan Atay, avlusunun hemen her duvarını şehrin simgeleri olan tarihi Gümüşhane evleri, tüneller, köprü ve kalelerle donattı.

“TUTKU HALİNE DÖNÜŞTÜ”

Eşinin de desteği ile kısa zamanda tutku haline dönüşen gaz betondan maket yapma işini büyüten ve tüm zamanını bu işe ayıran Atay, bir arkadaşının da tavsiyesi ile bu kez kentteki istinat duvarlarına konulmak üzere tarihi Gümüşhane evlerine benzeyen kuş evleri yapmaya başladı.

Bugüne kadar elinin yatkın olmasına rağmen daha önce yaşadığı yerde ki imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle başlayamadığı maket işine baba evine taşındıktan sonra fırsatı değerlendirerek başladığını kaydeden Atay, geniş bahçeli evde gaz betondan Gümüşhane’yi tanıtım amaçlı evler, hanlar, hamamlar, kaleler yapmaya çalıştığını söyledi.

“EĞİTİM ALMADIM, KAHVE KÖŞELERİNDE OTURMAK YERİNE BU İŞİ YAPIYORUM”

Yaptığı hobiyle ilgili bir eğitim almadığını da ifade eden Atay, akşama kadar kahve köşelerinde oturmak yerine tüm zamanını maket yapmakla geçirdiğini belirterek, ilerleyen zamanlarda daha değişik eserler yapmayı planladığını kaydetti.

GÜMÜŞHANE EVLERİ FORMUNDA KUŞ EVLERİ

Bir arkadaşının tavsiyesi ile Osmanlı döneminde köşk, saray, cami, mescit, türbe, han, çeşme gibi yapıların duvarlarına oturtulan, merhamet ve sevgi gibi yüce duyguları sembolize eden kuş evlerini yapmaya da başladığını dile getiren Atay, tarihi Gümüşhane evlerine benzettiği kuş evlerini tamamlayınca şehrin yüksek duvarlarına yerleştirileceğini belirtti.

TORUNLARI İÇİN TÜNEL VE VİYADÜKLER İNŞA ETTİ

Evinin bahçesini yaptığı eserlerle süsleyen Atay, eserlerinden birisinin adını da torunlarının adı olan “Betül” ve “Tudya” adını verdi. Gümüşhane’nin tarihi evlerini, köprülerini ve kuş evlerini gaz betona işleyen Atay, en beğendiği eserinin yine torunlarının üzerinde oyun oynama fırsatı bulduğu tünel ve viyadükler ile Gümüşhane evleri ve köprüler olduğunu sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER