CHP’den Gümüşhane’ye 3 vekilli çıkarma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanlığı, koalisyon süreci, erken seçim ve terör olaylarıyla ilgili sürece ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya partinin 3 milletvekili katıldı.

CHP’den Gümüşhane’ye 3 vekilli çıkarma
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanlığı, koalisyon süreci, erken seçim ve terör olaylarıyla ilgili sürece ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya partinin 3 milletvekili katıldı.

CHP İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıya CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP İl Başkanı Eda Akagün Çubukçu, Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Eryılmaz, ilçe Başkanları ve partililer katıldı.

“HALKIN YÜZDE 60’I ŞU ANKİ HÜKÜMETE HAYIR DEDİ”

Toplantıda söz alan İzmir Milletvekili Yiğit, 7 Haziran seçimleri sonrası yaşanan sürece ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “7 Haziran ’da bir süreç yaşadık. Halkın yüzde 60’ı şu anki hükümete hayır dedi. Hemen o akşam da MHP’nin Genel Başkanı çıktı köprüleri yaktı. Biz yokuz dedi. Seçim tarihi verdi yola devam etti. Halbuki biz şuna güvendik. MHP ile hükümet oluruz, HDP dışarıdan destekler bizi, bu ülkenin kaderini değiştiririz. Ama ilk günden tüm umutlarımız kırıldı. Genel Başkanımız çıktı ve sorun Başbakanlıksa Başbakanlığı da size veririz dedi. Ama onlar AK Parti’nin koltuk değneği olmaya devam ettiler”

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ: “ONLARIN DERDİ BİZİ OYALAMAKTI”

Koalisyon süreci hakkında AK Parti’ye de eleştirilerde bulunan Yiğit, “Koalisyon görüşmelerinde adeta top çevirmeye başladılar. Hiçbir zaman hükümet olmaya yanaşmadılar. Çünkü kendilerine güvenemediler. 31 gün boyunca bu insanlarla konuştuk. Halbuki onların derdi bizi oyalamaktı. Biz de buna katkı koymuşuz. Böylece süreci tamamladılar bitirdiler. Dediler ki kısa dönemli bir hükümet oluşturmak istiyoruz. Buna destek veriyor musunuz? Olmaz dedik. Biz daha reformcu ve 4 yıllık bir hükümet istiyoruz. Biz bu hükümette yer almayacağız. Hiçbir arkadaşımız da yer almayacak. Bu süreçte daha fazla çalışacağız. Bugün farklı bir gün. Bu günü bir İstiklal Savaşı gibi düşünün. Parti içerisinde bir seferberlik ilan edeceğiz. Gece gündüz koşacağız koşturacağız. Çünkü bunlar 7 Haziran’dan sonra kan başlattılar. Gözyaşı başlattılar” diye konuştu.

“BU TAVIR TÜRKİYE’DE MHP’YE OY VEREN TABANDA BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI”

Ardından söz alan Tekirdağ Milletvekili Köprülü ise uzun zamandır AK Parti’ye karşı bir mücadele verdiklerini ve bu mücadeleyi verirken de hiçbir ilkelerinden vazgeçmediklerini söyledi. Köprülü, “Demokrasiye inanıyorsak şunu analiz etmemiz lazım. 7 Haziran seçimlerinde halk ne demiştir. 7 Haziran seçimlerinden çıkan sonuç koalisyondur. Halk koalisyon iradesini ortaya koymuştur. Tek başına iktidar olma iradesini hiçbir partiye vermemiş ve bütün partilerin ortak paydada, aynı masanın etrafında buluşarak bir araya gelmelerini, o partilere bir görev ve sorumluluk olarak vermiştir. Gelinen noktada bu iradeyi anlamayanlar açısından söyleyelim. Bir siyasi parti, daha seçimler yeni bitmişken seçimin olduğu gece çıkıp biz yönetmeye değil, muhalefete talibiz diyebildi. Adama sorarlar, daha hükümet kurulmamış kime muhalifsin. Bu tavır maalesef ki Türkiye’de MHP’ye oy veren tabanda büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Siyaseti görev almak için, sorumluluk almak için yaparsınız elinizi taşın altına koyarsınız. Görev istersiniz, inisiyatif istersiniz. Muhalefette kalmak için siyaset mi olur. Ve bu süreç, MHP’nin bu tavrı, AK Parti’siz bu ülkede koalisyon kurulamayacağının göstergesi oldu” dedi.

“KILIÇDAROĞLU OYUNU BOZDU”

Bursa Milletvekili Aydın ise yaptığı konuşmada AK Parti ve MHP’ye eleştirilerde bulundu. Aydın, “Bizim AK Parti’yle görüştüğümüz süre aslında 10 gün. Neden 35 gün görüştünüz, madem koalisyon teklifi yoktu masadan kalksaydınız gibi eleştiriler sürekli geldi. Görüşmeye başlarken Genel Başkanımızın ortaya koyduğu 4 konuda ‘eğer bunları kabul ediyorsanız masaya oturalım’ diye ifade etti. Bunlardan birincisi yüksek profilli bir hükümet olması. İkincisi, 4 yıllık bir hükümet olması. Üçüncüsü, güven esasına dayalı olması. 35 günün son gününe kadar Genel Başkanımızı masadan kaldırmaya uğraşmışlar. Her toplantıda tahrik, zorlama. Asla amacı koalisyon kurmak olmayan AK Parti tek başına iktidar planları yaptı. Eğer Genel Başkanımız o masadan kalksaydı her türlü sorunun sorumlusu CHP olarak lanse edilecekti. Ama Genel Başkanımız bu oyunu bozdu” ifadelerini kullandı.

“BUGÜNKÜ DURUMUN BİRİNCİ SORUMLUSU CUMHURBAŞKANIYSA İKİNCİ SORUMLUSU DA DEVLET BAHÇELİ’DİR”

MHP lideri Devlet Bahçeli’yi koalisyon kurmaya yanaşmamakla eleştiren Aydın, “Daha 7 Haziran akşamında her şeye hayır demeye başladı. Gel koalisyon kuralım, hayır. Gel Başbakan ol, hayır. Sana destek verelim, hayır. Bu günkü durumun birinci sorumlusu Cumhurbaşkanıysa ikinci sorumlusu da Devlet Bahçeli’dir. Eğer MHP ülkesini biraz olsun düşünseydi, biraz sorumluluk taşısaydı gelirdi yüzde 60’lık blokla koalisyon kurardı. Ülke rahat bir nefes alırdı. MHP, ilk Meclis Başkanlığı seçiminde AK Parti’ye inanılmaz bir moral üstünlüğü sağladı” diye konuştu.

“TERÖRÜN DEMİR YUMRUKLA DEĞİL, TOPLUMSAL BARIŞLA ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR”

Terör olaylarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Aydın, terör olaylarını çözebilecek tek partinin CHP olduğunu savunarak, “Biz daha bu sürece gelmeden 5 Ocak 2015 tarihinde yaptığımız parti meclisi toplantısından sonra yine 4 başlıkla bütün Türkiye’ye duyurduk. Bir ülkede barış ve huzur olmazsa ekonomi olmaz. Barış ve huzurun olması için adaletin ve hukukun olması lazım. Bunların hepsi olduğu zaman da gelişme olur, orta dereceli orta teknoloji tuzağından kurtuluş olur. Eğer bu tuzaktan kurtulamazsanız yıllardır yerinde saydığımız, üretimin olmadığı, iş ve aşın olmadığı ve devamlı göçün olduğu bir sürece geliriz. Bunun olabilmesi için de terörün de demir yumrukla değil, toplumsal barışla çözülmesi gerekiyor. Biz CHP olarak şunları söyledik: Birincisi samimi ve dürüst olunması gerektiği, ikincisi gizli bir ajandanın olmaması gerektiği, üçüncüsü millete hesabını veremeyeceğiniz hiçbir angajmana girmeyeceksiniz, dördüncüsü ise muhalefete ve halka bilgi vereceksiniz. Eğer bu dört başlığı da sistematik bir şekilde yaparsanız terörün de sıkıntıların da önüne geçilmesi mümkün. 2 buçuk yıl önce bunları biz söyledik” şeklinde konuştu.

CHP HEYETİ GTSO’DA

CHP’li heyet toplantının ardından esnaf ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasını (GTSO) da ziyaret etti.

GTSO ziyaretinde 7 Haziran seçimleri sonrası yaşanan süreç, ülkenin genel ekonomik durumu ve son günlerde artarak devam eden terör olayları ile ilgili karşılıklı görüş alışverişi ve değerlendirmelerde bulunuldu. 

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail AKÇAY iş dünyasının temsilcileri olarak CHP heyetinin Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, GTSO yöneticileri ve katılımcıların ülke gündemi ile ilgili konularda görüşlerini ve beklentilerini ilettikleri verimli bir istişare toplantısı gerçekleştirildiğini söyledi.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 22:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER