Gençler KYK akademide buluştu

Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) barınan gençler ‘Akademi Buluşmaları’ kapsamında ‘Gelecek ve Kariyer Planlaması’ konulu programda buluştu.

Gençler KYK akademide buluştu

Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) barınan gençler ‘Akademi Buluşmaları’ kapsamında ‘Gelecek ve Kariyer Planlaması’ konulu programda buluştu.

Protokol ve nezaket kuralları uzmanı İhsan Ataöv’ün sunumuyla Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çok Amaçlı Salonda gerçekleşen program öncesi Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Mücahit Atalay konuşma yaptı.

Atalay konuşmasında, “Ülkemizin en güçlü en önemli taraflarından birisi sahip olduğu genç nüfusu. Eğer sahip olduğumuz bu nüfusu iyi bir gelecek ve kariyer planlaması ile donanımlı bir şekilde yetiştirebilirsek güçlü Türkiye’yi inşa etmiş oluruz” dedi.

KYK olarak kendilerine düşenin yurtları sadece öğrencilere barınma hizmeti verilen yerler olmaktan çıkartarak donanımlı gençlerin yetiştiği mekanlara dönüştürmek olduğunu dile getiren Atalay, “Bu kapsamda yurtlarımızda akademik sosyal, kültürel, sportif faaliyetler düzenleyerek öğrencilerin ders dışı zamanlarını en verimli şekilde geçirmelerini ve sonraki hayatlarında kariyer basamaklarını çıkmalarına yardımcı olabilmek için bu tarz organizasyon hizmetlerini sunmaya devam edeceği” diye konuştu.

İhsan Ataöv ise kendisine ait kariyer basamaklarından bahsederek sunumuna başladı. Cumhurbaşkanı protokol uzmanlığı yaptığı döneme ilişkin bir takım anekdotları paylaşan Ataöv, bir yandan da o sürece ilişkin deneyimlerini aktardı.

İş arama ve kariyer sürecine katkı sağlayabilecek mülakat teknikleri hakkında da öğrencilere bilgi veren Ataöv, nezaket kuraları ile beraber kişisel gelişim üzerine verdiği örneklerle de öğrencilerde merak uyandırdı.

Zaman zaman öğrencilerle karşılıklı etkileşime geçerek öğrencilerin keyifli dakikalar geçirmesini sağlayan Ataöv’e programın sonunda KYK İl Müdürü Atalay tarafından hediye takdimi gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER