GÜ’de iThenticate, Turnitin ve Mendeley eğitimi verildi

Gümüşhane Üniversitesi Proje Destek Ofisi (PDO) tarafından lisansüstü öğrencileri, öğretim elemanları ve öğretim üyelerine yönelik “iThenticate, Turnitin ve Mendeley” eğitimi verildi.

GÜ’de iThenticate, Turnitin ve Mendeley eğitimi verildi

Gümüşhane Üniversitesi Proje Destek Ofisi (PDO) tarafından lisansüstü öğrencileri, öğretim elemanları ve öğretim üyelerine yönelik “iThenticate, Turnitin ve Mendeley” eğitimi verildi.

Eğitimin ilk programında üniversite öğretim üyelerinin makale yazımında benzerliklerin belirlenmesi amacıyla kullandıkları iThenticate ve lisansüstü tezlerdeki benzerliklerin taranmasında kullanılan Turnitin yazılımı hakkında bilgiler verildi. 

İkinci programda ise makale, tez ve kitap yazımında kullanılmak üzere tasarlanmış Mendeley yazılımı teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı. Mendeley yazılımı yayın hazırlamada kaynak vermeyi kolaylaştıran bir program olup araştırmacıya değişik referanslama formatlarına kolayca geçebilme imkanı sunmakta. 

Verilen teorik bilgilerden sonra bilgisayar üzerinde uygulamalı eğitimler gerçekleştirildikten sonra eğitim sonunda katılımcılara eğitimi aldıklarına dair belge takdim edildi. Talebin fazla olması nedeniyle ilerleyen tarihlerde bu eğitimin yeniden düzenlenmesinin planlandığı bildirildi.

Düzenlenen eğitimin önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Üniversitemizde bilimsel ve akademik çalışmaların daha sağlıklı bir şekilde ilerlemesini ve bu alanda çalışma yapanlara yol göstermesi açısından iThenticate, turnitin ve Mendeley eğitimi verildi. Ülkemizin bilimsel alanda ilerlemesini ve söz sahibi olmasını sağlamak için akademik faaliyetlerimizi artırmak ve kendimizi mümkün olduğunca geliştirmeye adamak lazım. Tabi bunları yaparken de özgün ve nitelikli çalışmalar ortaya koymamız gerekiyor. Proje Destek Ofisimiz tarafından verilen bu eğitimler de üniversitemizi akademik yönden daha ileri bir seviyeye taşıyacaktır. Burada anlatılan konular ile yaptığımız çalışmaları, makaleleri paylaşmak, alıntılar yapmak, bu çalışmaları çevrimiçi yönetmek, başka araştırmacılarla iletişim kurabilmemiz gibi hususlarda akademisyenlerimizin kendilerini geliştirebileceğine inanıyorum. Eğitimlerin verilmesinde katkı sağlayan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Uygulamalı Jeofizik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nafiz Maden ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Gücer’e teşekkür ediyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER