Gümüşhane Lisesi'nden örnek davranış

Gümüşhane Lisesi Kız Pansiyonunda geri dönüşüm malzemelerinden yapılan oyuncak bebekler köy okulundaki öğrencilere hediye edildi.

Gümüşhane Lisesi'nden örnek davranış

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Sosyal Sorumluluk Çalışmaları kapsamında Gümüşhane Lisesi Kız Pansiyonunda Sıfır Atık-Geri Dönüşüm çalışması gerçekleştirildi. 

Okulun Müdür Yardımcısı Mehtap Öztürk koordinesinde pansiyon öğrencilerinin belletici öğretmenlerle tamamen geri dönüşüm malzemelerinden ve hiçbir bütçe ayırmadan yaptıkları oyuncak bebekler Torul Aktaş İlkokulu öğrencilerine hediye edildi. 

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Eroğlu, Okul Müdürleri Fatih Demirel, Serkan Yıldırım, idareci, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla yapılan ziyarette okul öncesi ve ilkokul kademesinde tüm sınıflara dağıtılan oyuncak bebekleri alan öğrencilerin mutluluğu duygusal anlar yaşattı.

“Sıfır atık bebeklerin yüzündeki gülümseme anlamlıdır”

Etkinlik hakkında konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Eroğlu, “Gümüşhane Lisesi pansiyon öğrencileri dinlenme saatlerinde telefon başında zaman geçirmek yerine yaratıcılıklarını kullanacakları keyifli bir etkinlikte bulundular, emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Gümüşhane Lisesi Müdür Yardımcısı Mehtap Öztürk ise “Öğrencilerimiz atık malzemelerden hayal ettikleri oyuncak bebekleri tasarlayarak geri dönüşümü bir sanata dönüştürdüler. Hem de bunu hiç bütçe ayırmadan yaptılar. Kullanılmaz çöpe atalım diye düşündüğümüz, yarım kalmış iplikler, renk renk birikmiş düğmeler, giyilmeyen kıyafetler, eskimiş çoraplar, kumaş parçaları vb. her türlü atığı değerlendirdiler. Bu etkinliğin bir parçası olan öğrencilerimiz eminim ki “Bunu atmayayım mutlaka değerlendirilecek bir yer bulurum” diye bir düşünce geliştireceklerdir yaşamlarında. Çevre dostu yaklaşımları benimseme, israfa son verme, doğaya ve yaşama duyarlı yaklaşarak anlamlı bir katkı sağlama zamanıdır” diye konuştu.

Yapılan çalışma ve okul ziyareti hakkında konuşan Gümüşhane Lisesi Müdürü Fatih Demirel de, “El emeği bebeklerimizi çocuklara 23 Nisan’da bayram hediyesi olarak vermeyi çok istemiştik fakat tam manasıyla hazırlanamayınca sonrasında vermek nasip oldu. Hem pansiyon öğrencilerimizin hem de Aktaş İlkokulundaki çocukların yüzlerindeki gülümsemenin sebebi olabilmek bizler için de paha biçilemez bir mutluluk oldu. Desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER