Gümüşhane Belediyesi’nin gündüz yaşlı bakımevi ve engelsiz yaşam evi açıldı

Gümüşhane Belediye Başkanlığı Yeni Mahalle 3.etap TOKİ konularında atıl durumdaki binada yapılan düzenlemenin ardından Gündüz Yaşlı Bakım Evi ve Engelsiz Yaşam Merkezine dönüştürülen bina törenle hizmete açıldı.

Gümüşhane Belediyesi’nin gündüz yaşlı bakımevi ve engelsiz yaşam evi açıldı

Gümüşhane Belediye Başkanlığı Yeni Mahalle 3.etap TOKİ konularında atıl durumdaki binada yapılan düzenlemenin ardından Gündüz Yaşlı Bakım Evi ve Engelsiz Yaşam Merkezine dönüştürülen bina törenle hizmete açıldı.

Törene Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adalet Komisyonu Başkanı Muhammet Hilmi Avan, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, Özel Bireyler Derneği Başkanı Habil Cebe, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“Kendimizi normal kabul ediyoruz ama eksikliklerle doluyuz”

Törende konuşan Vali Memiş, özel bireylere sahip olmanın çok önemli ve değerli olduğunu ifade ederek, “Bütün insanlar olarak bizler, eksik yaratılmışız. En büyük eksikliğimiz ise zaaflarımız, nefsimiz, egolarımız, kıskançlıklarımız, hasetlerimiz ve hırslarımızdır. Bunlar dinimizin yasakladığı, haram niteliğindeki şeyler. Ama özel bireylerimizde bunların hiçbirisi yok. Bizler kendimizi normal kabul edip, bu hırslarımızla, egolarımızla, kıskançlıklarımızla, nefsimizle sürekli mücadele içerisindeyiz. Mücadele ediyoruz ama baş edemiyoruz. Kendimizi normal kabul ediyoruz ama eksikliklerle doluyuz. Bu bine özel bireylerimiz için çok güzel hizmetlere vesile olacak. Ben Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum” dedi.

“Engelli ve yaşlılara yönelik Belediye tarihindeki ilk hizmet”

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Belediye tarihinde yaşlılar ve engellilere yönelik yapılan ilk hizmetin kendilerine nasip olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Mevcut binayı çok berbat bir durumdan kurtardık ve bugün yaşlılarımıza ve engellilerimize en iyi şekilde hizmet verecek modern ve çağdaş bir yapıya kavuşturduk. Bu hizmetler iktidarın gücü ile oluyor. Gümüşhane bu hizmetleri hak ediyor. 37 noktada 70 milyonluk yatırım yapıyoruz. Kaybolan yıllarımızı telafi etmeye çalışıyoruz. Yaptığımız projelerin meyvesini en kısa zamanda göreceğiz ve hep birlikte açılışlarını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“Bizler, her zaman engellilerimizin ve yaşlılarımızın yanındayız.”

Başkan Çimen, herkesin bir engelli adayı olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Tüm bunları dikkate alarak ilimizdeki yaşlılarımıza ve engellilerimize sağlıklı bir hizmet vermek için düşündüğümüz projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler, her zaman engellilerimizin ve yaşlılarımızın yanındayız. Onları kendimizden asla ayırt etmiyoruz. Onların mutlu ve sağlıklı bir hayat sürmeleri için elimizden gelen her türlü çabayı harcayacağız.”

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın sözünü, özünde taşıyan bu millete de böyle bir bina yakışır”

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik de Belediye Başkanlığı tarafından restore edilen binanın üst katının yaşlı bakım evi, alt katının da engelsiz yaşam merkezi olarak Özel Bireyler Derneğine tahsis edildiğini dile getirerek, “Yaklaşık bir yıl öncesinde Belediye Başkanımız ile katıldığım bir toplantıda Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan binamızı göstermek istedim. Tabir caizse ahırdan bozma bir yerde iki göz odasıyla kıt imkanlarla dernek faaliyetleri yürütmeye çalışıyorduk. Çimen, ‘Aman Cumhurbaşkanımız duymasın’ dedi ve birlikte bir yer aramaya başladık. Bu bina bazı insanların takıldığı bir bina iken, belediyemizin yaptığı restorasyon sonrası özel bireylere yakışır çok güzel bir bina haline getirildi. Özel bireylere yakışır bir hale getirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın sözünü, özünde taşıyan bu millete de böyle bir bina yakışır” diye konuştu.

“İnsanı kamilde olması gereken özellikler bu çocuklarda”

Özel bireylerin insanın “özü” olduğunun altını çizen Başsavcı Çevik, “Menfaat, çıkar beklentisi olmayan, insanı kamilde olması gereken özellikler bu çocuklarda. Avrupa’nın engelli insanları katlettiği dönemde 1200’lü yıllarda bizim atalarımız bunları tedavi etmek için özel şifahaneler kurardı. Biz bu ataların torunlarıyız. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla hareket eden ataların torunlarına da böyle güzel bir bina yakışırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından binanın kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Kurdele kesiminin ardından Vali Memiş ve beraberindekiler binada yapılan çalışmaların önceki haliyle ilgili sunumu izledikten sonra özel bireyler tarafından binada kurulan atölyelerde yapılan çalışmaları bizzat yerinde gördü.

Özel bireylerin kendi el emekleri göz nuru olan plaket ve hediyeleri kendilerinin protokol üyelerine takdim etmesiyle program son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER