Gümüşhane Cumhurbaşkanı Gül'ü Bekliyor

Gümüşhane’ye 11 Ekim tarihinde bir günlük ziyarette bulunacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için Vali Dr. Yusuf Mayda başkanlığında geniş katılımlı toplantı yapıldı.

Gümüşhane Cumhurbaşkanı Gül'ü Bekliyor
Gümüşhane’ye 11 Ekim tarihinde bir günlük ziyarette bulunacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için Vali Dr. Yusuf Mayda başkanlığında geniş katılımlı toplantı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcıları Cahit Karatepe, Meral Uçar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, ildeki tüm kaymakam, belediye başkanı, kamu kurum müdürü ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Erzincan temaslarının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’la birlikte Gümüşhane’ye geleceğini belirten Vali Mayda, tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri ve vatandaşlardan şehir olarak Cumhurbaşkanı Gül’ün en yoğun ve yakışır bir şekilde karşılama ve ağırlanma yapmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün programında kesinleşmeyen bazı noktaların olduğunu dile getiren Vali Mayda, Cuma namazının Kemaliye Camiinde kılınması, Valilik ve Belediye Başkanlığı ziyaretleri, Gümüşhane Üniversitesi akademik yıl açılışı, vatandaşlarla öğle yemeği ve halka hitabın kesinleştiğini söyledi.

Bütün ilçeler, belediyeler, köy muhtarları ve meslek kuruluşlarının her birinin kendi kesimleriyle ilgili ziyarete yoğun bir katılım sağlamasını beklediklerini ifade eden Vali Mayda, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı şehrimize gelecek. Olabildiğince eksiksiz bir ağırlama yapmak istiyoruz. Gümüşhane’nin şanına yakışır bir karşılama ve tören olsun istiyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti esnasında cadde, sokak ve yolların Türk Bayrakları ile donatılacağını belirten Vali Mayda, daha sonra toplantıya katılanların görüş ve önerilerini aldı.

GÜMÜŞHANE’Yİ CUMHURBAŞKANI OLARAK EN SON 19 YIL ÖNCE DEMİREL ZİYARET ETTİ

Öte yandan Gümüşhane’yi 1943 yılında İsmet İnönü, 1954 yılında Celal Bayar, 1967 yılında Cevdet Sunay, 1983 yılında Kenan Evren ve 1994 yılında Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanı olarak ziyaret ettiği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün şehri ziyaret eden 6.Cumhurbaşkanı olacağı öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2013, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER