Gümüşhane İHH Ramazan’da 300 aileye gıda yardımı yapacak

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gümüşhane Şubesi, Ramazan ayında 300 fakir ve muhtaç ihtiyaç sahibi aileye ve ayrıca 80 yetim çocuğa gıda paketi dağıtımı yapacak.

Gümüşhane İHH Ramazan’da 300 aileye gıda yardımı yapacak
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gümüşhane Şubesi, Ramazan ayında 300 fakir ve muhtaç ihtiyaç sahibi aileye ve ayrıca 80 yetim çocuğa gıda paketi dağıtımı yapacak.

Konu ile ilgili bilgi veren Gümüşhane İHH Başkanı Selim Nas, yaşadığımız toplumda toplumsal sorunlardan uzak, topluma sırt dönülerek sivil toplum kuruluşu faaliyeti yapılamayacağının altını çizerek, “Yaşamış olduğumuz bu memlekette insanlar ihtiyaç sahibi iken bizler bu duruma kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Dernek olarak önceliğimiz her zaman İnsana yatırım yapmaktır. Derneğimizin tüzüğünde de belirttiğimiz gibi insan merkezli bir sivil toplum kuruluşuyuz. Toplumsal hayata mana yüklemenin yolu insana hizmet etmekle olur. Bizde bu şiarla hareket ederek yaşamış olduğumuz toplumda ihtiyaç sahiplerini belirleyip ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde çaba harcamaktayız. İnsanı amaç etmeyen ve insana yatırımı hedef almayan hiçbir kurum ve proje kalıcı değildir” dedi.

İHH olarak Gümüşhane’de ihtiyaç sahibi 300 fakir aileye Ramazan ayından önce gıda dağıtımı yapacaklarını ve ayrıca 80 yetime de gıda paketi dağıtımı yapacaklarını kaydeden Nas, dağıtımında önceliklerinin köyler olacağını kaydetti.

Vatandaşların hiç çekinmeden derneğe gelerek yardım için başvurabileceklerini ifade eden Nas, “Yaptığımız bu yardımlar yaşadığımız bu toplumda, toplumsal sorumluluk bilincinin bizlere vermiş olduğu bir sorumluluktur. Bu sorumlulukla hareket ederek çevremize duyarsız kalmamız mümkün değildir. Gümüşhaneli hayırsever hemşehrilerimize de bir çağrımız olacak: Ramazan ayında gıda yardımı yapmak isteyenlere de yardımcı olmaya hazırız. Derneğimizle irtibata geçerseler gerekli yardımı yapmaya hazırız. İHH olarak her zaman inandığımız bir gerçek vardır. İnsanı insan yapan en asli unsur insanlığa el uzatmak ve yardım etmektir. Biz bu şehirde faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olarak insanlarımızın dertlerine ortak olamayacaksak, dertlerine, sıkıntılarına çözüm getiremeyeceksek sivil toplum kuruluşu olmanın hiçbir anlamı ve önemi yoktur. Bizlerin sivil toplum kuruluşlarını kurmamızdaki başlıca amacımızda insanlarımıza güzellikleri yaşatmak ve yaşatılması için mücadele vermektir. İHH olarak ta bundan sonra gücümüzün yettiği kadar bu memlekete her alanda hizmet etmek ve sorunlarına çözüm bulabilmek için mücadele vermeye devam edeceğiz. Geleceğe ve insanlığa hoş bir seda bırakabilirsek bizler için en büyük mutluluk kaynağı olacaktır” dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2015, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER