Gümüşhane Proje Yarışmasında Birinci ve Üçüncü Çıkardı

Gümüşhane, TÜBİTAK tarafından ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak bu yıl 44.sü düzenlenen 'Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Sergisi Ödül Töreninde' hem birincilik hem üçüncülük elde etti.

Gümüşhane Proje Yarışmasında Birinci ve Üçüncü Çıkardı
Gümüşhane, TÜBİTAK tarafından ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak bu yıl 44.sü düzenlenen “Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Sergisi Ödül Töreninde” hem birincilik hem üçüncülük elde etti.

Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapılan yarışmaya 8 eserle katılan Gümüşhane, Türk Telekom Fen Lisesinin hazırladığı proje ile birinci, Harşit Lisesinin hazırladığı proje ile de üçüncü oldu. Toplam 113 proje arasından 25 proje finale kalırken, Gümüşhane’nin 8 projesinden 3’ü finale kalmaya hak kazandı.

Bölge Finalinde Gümüşhane’yi temsil eden Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi Biyoloji Uzman Öğretmeni Kadriye Ağaç’ın danışmanlığında Coğrafya öğretmeni Yasin Gültepe’nin katkıları ile 9.sınıf öğrencilerinden Vildan Ateş ve Zeynep Nisa Duman’ın hazırladığı “Gümüşhane’de Halk Meteorolojisi-Meteorolojist Dedem ve Ninem” projesi bölge birincisi olurken, Gümüşhane Harşit Lisesi Biyoloji Öğretmeni Hülya Demirci’nin danışmanlığında Ayşegül Cansu Sadık ve Ayşe Gündüz’ün hazırladığı “At Kestanesinin Mısır Güvesi Üzerindeki İnteksitik Etkisinin İncelenmesi” projesi de bölge üçüncüsü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğretmen ve öğrencileri makamına kabul eden İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş TÜBİTAK’ın yarışmasına 8 proje ile katılmalarına rağmen iki okulun gösterdiği başarıdan dolayı Gümüşhane olarak gurur duyduklarını söyledi.

Proje yarışmasında birinci olan Türk Telekom Fen Lisesi’ni ve üçüncü olan Harşit Lise’sinin idarecilerini, proje sorumlusu öğretmenlerini ve projeyi gerçekleştiren öğrencileri kutlayan Aktaş, 20-24 Mayıs tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye finalinde Gümüşhane’yi temsil edecek Türk Telekom Fen Lisesine başarılar diledi.
Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2013, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER