Gümüşhane terörü kınadı

Gümüşhane’de dün meydana gelen ve bir uzman çavuşun şehit olduğu terör olayı nedeniyle yayımlanan kınama ve başsağlığı mesajları.

Gümüşhane terörü kınadı
Gümüşhane’de dün meydana gelen ve bir uzman çavuşun şehit olduğu terör olayı nedeniyle yayımlanan kınama ve başsağlığı mesajları.

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Torul Harmancık köyünde askeri araca terör örgütü üyelerince düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit olan Özgür Tok için başsağlığı mesajı yayınladı.

Başkan Çimen, Harmancık'ta düzenlene hain saldırıyı kınadığını belirterek, "Sabah saatlerinde milletimizin, vatanımızın can ve mal güvenliği, emniyeti için gece gündüz demeden, bin bir zorlukla görev yapan güvenlik güçlerimize yönelik gerçekleştirdiği hain saldırıyı kınıyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bu alçak PKK’lı hainler asla emellerine ulaşamayacaklar. Hain saldırıda rahmeti rahmana kavuşan Torul İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli şehit uzman çavuş Tok'a Rabbim'den rahmet diliyorum. Aileleri başta olmak üzere yakınlarına, silah arkadaşlarına, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza sabır ve metanet diliyorum. Aynı saldırıda yaralan jandarma er Salih Bulut'a da acil şifalar diliyorum" dedi.

GÜMÜŞHANE BAYBURT BÖLGE BAROSU BAŞKANI İSMAİL TAŞTAN

“Milletimizi derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Özgür Tok’a Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, Emniyet mensuplarımıza, Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralanan kahraman askerlerimiz Jandarma Er Salih Bulut’a acil şifalar temenni ediyoruz. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne yapılan bu saldırıların en kısa sürede sona ermesini diliyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik bu hain saldırıları şiddetle kınıyoruz. Ülkemizi kan gölüne çevirmeye kalkan her türlü terörü ve onları destekleyen işbirlikçilerini şiddetle lanetliyoruz. Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğimize kasteden bu saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Ülkemizin huzur, güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayanlar karşısında milletimiz tek yürek olarak kararlı bir duruş sergileyecektir.”

KENT KONSEYİ BAŞKANI HASAN PİR

“TERÖR GÜMÜŞHANE’DE BOĞULACAKTIR”

İnsanlıktan nasibini almamış aşağılık terör mahlûkları 5 Haziran 2016 Pazar günü bir askerimizi şehit edip, bir askerimizi de yaralayarak, Gümüşhanemizin huzurunu kaçırdılar.
Mübarek oruç arifesinde, mübarek Ramazana hazırlanan Gümüşhanemiz, duyduğu acı haberle sarsıldı.

40 yıldır bu vatanın huzurunu kaçıran ama, artık bitme tükenme noktasına gelen PKK terör örgütü, birkaç çapulcusu ile Gümüşhane gibi masum yerleri hedef yaparak ayakta kalmaya çalışıyor.

Ne yaparsa yapsınlar PKK’nın da, diğer terör örgütlerinin de Türkiye’den de Karadeniz’den de Gümüşhane’den de kökleri en kısa zamanda kazınacaktır.

Gümüşhane; terör mensuplarının kısa sürede yakalanacağı bir saha. Vatandaşın teröre karşı hassasiyeti ise hat safhadadır.

Gümüşhaneliler, özellikle de köylerde yaşayan vatandaşlarımız güvenlik güçlerine yardımcı olmalıdır. Çevrelerinde şüphe çeken her hareketi, tanımadıkları kişileri güvenlik güçlerine bildirmelidirler. Bazen bir vatandaşın küçük bir ihbarı bile çok büyük olayları engelleyebiliyor. Unutmamak gerekir ki, güvenlik güçlerinin en büyük yardımcısı duyarlı vatandaşlarımızdır.

Güvenlik güçlerimiz gece gündüz, dağda derede bu hainleri kovalarken vatandaşlarımız da hassas ve uyanık olarak her şüpheli durumu ilgililere bildirmelidir.

Allah’tan öyle ümit ediyorum ki; en kısa zamanda Gümüşhane’de terör estiren hainler bugün ya da yarın ölü ya da sağ yakalanır, bu sayede hem masum vatan evladı şehidimizin kanı yerde kalmamış olur, hem de Gümüşhaneliler derin bir nefes almış olur.

Vatandaşlarımız emin olmalıdır. Gümüşhane’de görev yapan asker ve polislerimiz teröre karşı yapılması gereken çalışmayı en üst noktada yapıyorlar. En küçük rütbelisinden en büyük rütbelisine, memurundan Valisine kadar herkes görevini en hassas bir şekilde yapıyor.

Bu konuda son bir notum da şu olacaktır. Duaların kabul olduğu günlere girdik. Vatan hainlerinin bir an öne ölü veya diri yakalanması için çok dua etmeliyiz. Huzurumuzu kaçıranların hem dünya da hem de ahirette hak ettikleri cezaya çarpılmaları için çok dua etmeliyiz.

Gümüşhanemizde son olarak yaşanan terör saldırısını nefretle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden Şehitimiz Uzman Çavuş Özgür Tok’a Allah’tan rahmet, yaralı askerimiz Salih Bulut’a Yüce Allah’tan acil şifalar diliyorum.

Zalimler için yaşasın Cehennem.”

BBP İL BAŞKANI RIDVAN TAŞKIN

“Son aylarda özelliklede bölgemizde bu tür terör saldırılarının yaşanması bizleri oldukça üzmektedir. Ancak bizler devletine ve milletine bağlı milliyetçi ve muhafazakarlar olarak bu tür saldırıların bizleri korkutmasına asla ve katâ izin vermiyeceğiz. Devletimizin şu sıralarda doğu ve güneydoğuda yapmış ve de yapmakta olduğu terör operasyonlarına karşılık bizler ve Büyük Birlik Partisi (BBP) olarak her zaman desteğimizi vermekte olduğumuzu açıkça ifade etmek isterim. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen iç ve dış mihraplarca tezgahlanmış bu tür olayların asla ve asla kötü emellerine ulaşamayacaklarını belirmek isterim. Bu tür terör olaylarının bir daha yaşanmamasını temenni eder şehit Uzman Çavuş Özgür Tok kardeşime Allah’tan rahmet, yaralı askerimize de acil şifalar temenni ederim.”

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER