Gümüşhane Üniversitesinde Bilişim, Elektronik ve Proje Yarışması yapıldı

Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen proje yarışmasına katılan öğrencilerin eserlerinin yer aldığı sergi açılışı ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesinde Bilişim, Elektronik ve Proje Yarışması yapıldı
Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen proje yarışmasına katılan öğrencilerin eserlerinin yer aldığı sergi açılışı ve ödül töreni gerçekleştirildi. 

Sergi açılışı ve ödül törenine Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, PTT İl Müdürü Şinasi Duman, KOSGEB Müdürü Harun Sakarya, Gümüşhane Üniversitesi Senato Üyeleri, Gümüşhane Üniversitesi Öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Sergi açılışında kısa bir açıklama yapan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın uygulamalı eğitimin önemine vurgu yaparak düzenlenen yarışmanın teoride edinilen bilgilerin pratiğe dökülmesi açısından öğrencilerin gelişimine önemli bir katkı yaptığını söyledi. Türkiye’de ara elamanı ihtiyacının ciddi boyutlarda olduğuna dikkat çeken Rektör Günaydın, “ Gümüşhane Üniversitesi olarak bütün birimlerimizde uygulamalı eğitime çok önem veriyoruz. Gerek fakültelerimizde ve gerekse meslek yüksekokullarımızda yeterli laboratuvar ve uygulama merkezi alt yapımızı tamamladık. Önemli olan öğrencilerimize kazandırdığımız teorik bilginin uygulamaya dökülmesidir. Bu amaçla bugün sergi ve ödül törenini gerçekleştirdiğimiz proje yarışmamızın meslek yüksekokullarımızda okuyan öğrencilerimizin uygulama becerilerine önemli katkılar sağladığına inanıyorum. Onlarda bir şeyler üretebilme heyecanı oluşturdu. Bu projeler öğrencilerimizin sahaya çıktıklarında kendilerine olan güveni de pekiştirmektedir. “ dedi.  

Toplam 27 projenin yer aldığı yarışmaya üç ayrı bölümden öğrenciler katıldı. Bölümler bazında gerçekleşen üç ayrı dalda toplam 9 projeye ödül verildi.

Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Mekatronik Bölümünden “Mars Topu” adlı projesiyle birinci olan öğrenciler ödüllerini Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın’ın elinden aldı. Yarışmada “Akıllı Otopark” projesi ikinci ve “Akıllı Otomatik Sulama Sistemi” projesi ise üçüncü oldu.

Elektrik ve Enerji Bölümü Öğrencileri tarafından hazırlanan “Havadaki Nemden Su Oluşturma” projesi birinci, “Telefon Kontrollü Güneş Enerjili akıllı Sulama Sistemi” ikinci ve “Atık Mavi Kapak Toplamalı Ayakkabı Sileceği” projesi ise üçüncü oldu.

Torul Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümünden  “muhasebe otomasyon” adlı proje birinci, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümünden “android yumurta oyunu” adlı proje ikinci ve Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümünden “Gümüşhane Üniversitesi 3 Boyutlu Gezinti” adlı proje üçüncü oldu.
Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER