Gümüşhane'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Başladı

Gümüşhane’de Cumhuriyetin ilanının 90.yılı Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile bugün başladı.

Gümüşhane'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Başladı
Gümüşhane’de Cumhuriyetin ilanının 90.yılı Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile bugün başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlik Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtında gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Türk Bayrağının göndere çekilmesinin ardından günün anlam ve önemi ile ilgili Vali Dr. Yusuf Mayda’nın anıt şeref defterine yazdığı mesaj okundu.

Vali Mayda, Atatürk’ün Türk milletine hediye ettiği en büyük eser olan Cumhuriyet’in kuruluşunun 90.yılına ulaşmanın engin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Cumhuriyet ezelden beri hür yaşamış ve yaşayacak olan Türk insanı için, demokrasi ve hürriyet kavramları ile birlikte anlam ifade eden, egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğunu vurgulayan, kurtuluşun ve kuruluşun simgesi olan bir kavramdır. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyet idaresi, gün geçtikçe çağdaş değerlerle zenginleşmekte ve böylece ebedileşmektedir.” dedi.

Törene Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karademiz, askeri, adli ve mülki erkan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Öte yandan CHP il teşkilatı da yaklaşık 30 kişilik heyetle törenin ardından Atatürk Anıtına çelenk sunarak Saygı Duruşunda bulundu.
Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2013, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER