Gümüşhane'de 5.Lames Şenliği Düzenlendi

Gümüşhane’nin Torul İlçesine bağlı Zigana Köyünde, Zigana Doğa Okulu Etkinlikleri ve 5. Lames Şenliği düzenlendi.

Gümüşhane'de 5.Lames Şenliği Düzenlendi
Gümüşhane’nin Torul İlçesine bağlı Zigana Köyünde, Zigana Doğa Okulu Etkinlikleri ve 5. Lames Şenliği düzenlendi.

“Şenlikten Festivale” sloganıyla düzenlenen etkinliğe Gümüşhane Vali Yardımcısı Armağan Önal, Kürtün Kaymakamı Abdulselam Öztürk, KTÜ Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hülya Kalaycıoğlu, Zigana Köyü Muhtarı Barış Akman ve köylüler katıldı.

Terör olayları nedeniyle eğlence bölümlerinin iptal edildiği etkinlik kapsamında Ziganalı amatör fotoğrafçıların eserlerinden oluşan Fotoğraf Sergisi açılışı, Prof.Dr. Hülya Kalaycıoğlu tarafından yapılan  “Yaşanası bir çevre” adlı sunum, Zigana Köyü Doğumlu olan Köy Enstitüsü mezunu öğretmenlerden İsmail Turan ve Devlet Sanatçısı unvanına sahip Tenor Ömer Yılmaz’ı anma programı gerçekleştirildi. Program sonunda etkinliğe katılanlara Lames ve ayran ikramı yapıldı.

Tarihi okulun gelecek yıllarda 30 yataklı bir butik otel haline getirileceğini ifade eden Zigana Coğrafyası Derneği ve Organizasyon Komitesi Başkanı Savaş Aydın, okulun doğaseverlerin eğitileceği bir mekan olacağını söyledi. Aydın her yıl organizasyonun tekrar edileceğini belirterek, “Şenlikten festivale, adım adım İpek Yolundayız. Doğayı seven herkesi etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.

Haberin Kaynağı: Hüseyin Özgün

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2012, 21:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER