Gümüşhane’de Binlerce Kişi Sarıkamış İçin Yürüdü

Sarıkamış harekatının 100.yılı nedeniyle Gümüşhane’de binlerce kişinin katılımıyla “Gümüşhane şehitleriyle yürüyor” etkinliği düzenlendi.

Sarıkamış harekatının 100.yılı nedeniyle Gümüşhane’de binlerce kişinin katılımıyla “Gümüşhane şehitleriyle yürüyor” etkinliği düzenlendi.

Yürüyüşe Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Emniyet Müdürü Orhan Kar, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, kamu kurum müdürleri, vatandaşlar ve 3 bine yakın öğrenci katıldı.

Aydın Doğan Spor Salonu önünden başlayan yürüyüşte kalabalık heyet Alibeyler mevkiinden Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzerinden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önüne ulaştı. Buradan Hasanbey Mahallesi yönüne dönen heyet Zafer Meydanında yürüyüşü sonlandırıldı.

Meydanda vatandaşlara ve öğrencilere seslenen Vali Yavuz, bir asır önce Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerinde, içten ve dıştan çökertmek isteyenlerin oynadıkları oyunlar sonucunda yüksek rakımlı ve ağır kış şartlarında 100 bine yakın vatan evladının soğuktan donmak suretiyle şehit olduğunu söyledi.

“BİZLER HER DAİM AKILLI, UYANIK VE BİLİNÇLİ OLMALI, BAYRAĞIMIZIN, EZANIMIZIN KIYMETİNİ BİLMEK ZORUNDAYIZ”

Tam bir asır önce gerçekleşen bu olay nedeniyle Sarıkamış’ta aynı anda 10 binlerce vatan evladının zirvelere doğru yürüdüğünü, Gümüşhane’de de temsili olarak bu organizasyonu yaptıklarını kaydeden Vali Yavuz, “O gün atalarımızın çektiği sıkıntıyı hatırlayalım diye bu organizasyona katıldık. Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Eğer biz birlik ve beraberliğimizi her daim devam ettirirsek Allah inşallah bir daha bu millete böyle acıları yaşatmaz. Bizler her daim akıllı, uyanık ve bilinçli olmalı, bayrağımızın, ezanımızın kıymetini bilmek zorundayız. Bu tür anma etkinlikleri duyarlılığımızı ve bilincimizi artırsın istiyoruz.” diye konuştu

Törende daha sonra yürüyüşe katılan vatandaşlara simit ve sıcak çorba ikram edildi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2015, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER