Gümüşhane’de Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kutlamaları

Gümüşhane’de 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102.yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Gümüşhane’de 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102.yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan ilk program yoğun kar yağışı altında gerçekleştirildi. Vali Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in Atatürk Anıtına çelenkleri sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla buradaki program sona erdi.

Gümüşhane Şehit Yakınlarına ve Gazilerine Yardım Derneğinin ziyaret edilmesinin ardından ana program Gümüşhane Kültür Merkezinde icra edildi.

Gümüşhane Lisesi tarafından hazırlanan programda günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ece Aydın, İl Jandarma Komutanlığı adına ise Astsubay Kıdemli Çavuş Ahu Aydoğan Halvacı gerçekleştirdi.

Kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve birinci olan öğrencilerin eserlerini seslendirmesinin ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan “Bir destandır Çanakkale” adlı oyun sahnelendi.

Türkülerle zenginleştirilen programda izleyenler Çanakkale savaşı sırasında yaşanan gerçek olayları öğrencilerin anlatımıyla yaşarken, izleyenlerin zaman zaman gözlerinin dolduğu gözlendi.

Birinci olan öğrencilere ödüllerini veren Vali Okay Memiş burada yaptığı konuşmada Çanakkale savaşının dünya tarihinde çok önemli bir yeri olan, büyük bir mücadelenin verildiği, çok sayıda şehit verilen bir savaş olduğunu belirterek, asıl hedefin Çanakkale olmadığını, İstanbul ve nihayetinde Osmanlı İmparatorluğunu tamamen ele geçirmek olduğunu söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve diğer komutanların, askerlerin ve şehitlerin sayesinde düşman güçlerinin bu amaçlarına ulaşamadıklarını kaydeden Vali Memiş, “Bizim tarihimiz 18 Mart Çanakkale zaferi gibi nice zaferlerle doludur. En son geçtiğimiz 15 Temmuz’da içimizdeki hainlerin darbe teşebbüsüne karşı bu aziz millet hem şehit verdi, hem gazi verdi. Bu ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyen, belki de tapusunu emperyalist güçlere vermek isteyen o hainlere milletimiz fırsat vermedi. Biz milletimizle ne kadar gurur duysak azdır. Ecdadımızdan aldığımız bu şevkle aziz milletimize hizmet etmek durumundayız. Sadece ecdadımızın yaptıkları övünmek yetmez. Gençleri çok iyi yetiştireceğiz, bilimle, manevi iklimden aldığımı milli ve manevi değerlerimizden aldığımız güçle nano teknolojiyle, giyilebilir teknolojiyle yetiştireceğiz. Gümüşhane’de yetişen bu gençlerimizi çağın en iyi teknolojisiyle yetiştirip geleceğe hazırlayacağız” dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş ise ikinci olan öğrencilere ödüllerini verdikten sonra yaptığı konuşmada “Çanakkale zaferi bin yıldır bulunduğumuz bu topraklarda bize yeni bin yılın kapısını açan büyük bir zaferdir” tespitinde bulunarak, “Dünyanın en gelişmiş ordularıyla, yenilmez armada dedikleri en güçlü donanmalarıyla geldiler, hesaplarını yaptılar ama onların da hesap edemediği bazı şeyler vardı. Yarbay Mustafa Kemal’i hesap edemediler. 265 kiloluk mermiyi Allahu Ekber diyerek topun namlusuna süren Seyit Onbaşı’yı hesap edemediler. Şehit olmak için sıraya girmiş yüzbinlerce Mehmetçiği, büyük Türk milletini hesap edemediler” diye konuştu.

Yarışmada üçüncü olan öğrencilere ödüllerini veren Belediye Başkanı Ercan Çimen burada yaptığı konuşmada vatan uğrunda şehit olan herkese Allah'tan rahmet diledi.

Programın sonunda fuaye alanında davetlilere kuru ekmek ve üzüm hoşafı ikram edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER