Gümüşhane'de Sigortalı Sayısı 3 Yılda Yüzde 109 Arttı

Gümüşhane Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Aytaç Üzülmez, Sosyal Güvenlik Kurumunun devlet kapısı değil de, vatandaşın kapısı olarak görülmesini istediklerini söyledi.

Gümüşhane'de Sigortalı Sayısı 3 Yılda Yüzde 109 Arttı
Gümüşhane Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Aytaç Üzülmez, Sosyal Güvenlik Kurumunun devlet kapısı değil de, vatandaşın kapısı olarak görülmesini istediklerini söyledi.

Önümüzdeki hafta boyunca kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası öncesinde gazetecilerle bir araya gelen Üzülmez, birim müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda haftanın amacını ve kurum olarak yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Kurum binasında düzenlenen toplantıda gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Üzülmez, haftanın amacının kurumu ilkokul çağından başlayarak bütün bireylere tanıtmak ve anlatmak olduğunu söyledi.

Kurumun önceki yıllara oranla müthiş bir aşama kaydettiğini ifade eden Üzülmez, “Vatandaşımız herhangi bir makama uğramadan aynı gün içerisinde bütün işlemlerinin halledileceğini bilsinler. Vatandaşımızın kendi kurumudur SGK. Devlet kapısı değil de vatandaş kapısı olarak görülmesini istiyoruz. Sosyal güvenlik vatandaşın kendi kapısıdır. Gelsin vatandaşımız, istediği hizmetini alsın, memnuniyetini ve şikayetini de bize bildirsin.” dedi.

GÜMÜŞHANE HALKININ MEMNUNİYET ORANI YÜZDE 79

Üzülmez, üniversite işbirliğinde geçtiğimiz yaptırdıkları anket çalışmasında Gümüşhane’de memnuniyet oranının yüzde 79 olarak tespit edildiğini belirterek, bunun daha yüksek çıkmamasına sebep olarak da ama sağlık hizmetlerinde bilgisayar üzerinde gerçekleşen yanlış anlaşılmalar olarak ifade etti.

“GÜMÜŞHANE HİZMET AŞAMASINDA TÜRKİYE’NİN EN İYİ MÜDÜRLÜKLERİNDEN BİRİSİ”

Emeklilik bağlama gün oranının Bağkurlularda 12-13 güne, işçilerde ise 22-23 güne çektiklerini belirten Üzülmez, “Maaş bağladığımız dosyaların yüzde 90’ı 10 gün içerisinde bağlanıyor. Geri kalan yüzde 10’luk kısım diğer illerden beklediğimiz dosyaların geç gelmesiyle nedeniyle gecikme yaşıyor. Bu süre bizim ortalamamızı geri çekiyor. Normalde bize müracaat eden her emeklimizin maaşı o ay içerisinde bağlanıyor. Bu aşamaya kadar geldik. Yolluk ve rapor ödemelerimizi 2 gün içerisinde aktarıyoruz. Hizmet aşamasında Türkiye’nin en iyi müdürlüklerinden birisidir Gümüşhane. Bütün vatandaşlarımızın işi imkanlar, kanun, tüzük ve yönetmelikler çerçevesinde muhakkak yapılır.” dedi.

SİGORTALI SAYISI 3 YILDA YÜZDE 109 ARTTI

Gümüşhane’de 2009 yılında ki sigortalı sayısının 7 bin 822 kişi iken, 2012’nin Temmuz ayında bu rakamın yüzde 109 artarak 16 bin 312’ye yükseldiğini kaydeden Üzülmez, 2013 yılı Ocak ayındaki rakamın ise 12 bin 850 civarında olduğunu ve yaz aylarında tekrar bu rakamın artmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

Üzülmez, 13 Mayıs Pazartesi günü saat 09.00’da Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayacak olan Sosyal Güvenlik Haftası boyunca esnaf ziyaretleri, eğitimler, stand açılışı, personele kişisel gelişim eğitimi, plaket töreni, sivil toplum örgütü ziyareti ve kurum personeline moral gezisi düzenleneceğini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2013, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER