Gümüşhane'den Göle'ye Gönül Köprüsü!

Gümüşhaneli işadamları, memurlar ve eğitimcilerden oluşan 16 kişilik grup Kurban Bayramı'nı Ardahan’ın Göle ilçesinde geçirdi.

Gümüşhane'den Göle'ye Gönül Köprüsü!
Gümüşhaneli işadamları, memurlar ve eğitimcilerden oluşan 16 kişilik grup  Kurban Bayramı'nı Ardahan’ın Göle ilçesinde geçirdi.

Gümüşhane Kültür Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (GÜYDER) organizasyonuyla Kurban Bayramında ihtiyaç sahiplerine et dağıtmak için Ardahan’ın Göle ilçesine giden Gümüşhaneli yardımseverler, Göleli vatandaşlarla kardeşlik köprüsü kurdu.

Gümüşhane’den giden gönüllüler Göleli vatandaşların duaları karşısında duygulu anlar yaşadı.  Kurban Bayramını Göle'de geçirmek isteyen hayırseverler bayramın ilk günü Gümüşhane’den ayrıldı. Hayırseverler Bayramın ikinci günü Kimse Yok Mu Derneğinin hijyenik ortamda kestiği kurban etlerini 50 aileye dağıttı.

Et dağıtımı sırasında Göleli ailelerinden bazılarının gözyaşlarıyla "Bizi unutmayanı Allah’da unutmasın" diye dua etmeleri, organizasyonda yer alan Gümüşhaneli gönüllüleri duygulandırdı.

Göle’ deki yoksul vatandaşlara yardım etmek amacıyla Göle’ye geldiklerini ve birçok güzelliği bir arada yaşadıklarını ifade eden grupta yer alan Doktor İsmail Hakkı Şengül bu yılki Kurban Bayramının kendileri için farklı bir anlamı olduğunu söyledi. Şengül, "Bugüne kadar birçok  Kurban Bayramı yaşadık. Fakat bu yıl bizim için bir başka bayram oldu. Hem istifade ettik, hem Göleli kardeşlerimize et dağıttık. Bu bayramı gerçekten sindire sindire tüm ruh ve bedenimizle yaşadık. İnsanları birbirine bağlayan şeyin sevgi ve hoşgörü olduğuna bir kez daha şahit olduk. Sebep olanlardan Allah razı olsun." dedi.

Güyder Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Kesler ise bu anlamlı yardımı tertipleyenleri minnetle andıklarını ifade ederek, iki komşu arasındaki bağların kuvvetlenmesi adına bu tür faaliyetlerin önemine işaret etti. Gümüşhaneli gönüllüler daha sonra Göle’deki kardeş ailelerin evlerinde misafir oldu.

Öte yandan Güyder Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Kesler, Kimse Yokmu Derneği ile işbirliği içerisinde Gümüşhane Merkez, Kelkit ve Şiran ilçelerindeki köylere de tespit edilen yardıma muhtaç 100 aileye kurban eti dağıttıklarını ve yardımlarını esirgemeyen tüm hayırseverlere teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2012, 23:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER