Demir: Toplantıyı icra edenler Gümüşhane halkından özür dilemeli

Ankara’da Trabzon yöneticileri tarafından Gümüşhane sınırlarındaki Çakırgöl için yapılan toplantıya tepki gösteren Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, toplantıyı icra edenlerin Gümüşhane halkından özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Demir: Toplantıyı icra edenler Gümüşhane halkından özür dilemeli

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Ankara’da Çakırgöl turizm merkeziyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun himayesinde toplantı yapıldığı haberinin servis edilmesinin ardından Gümüşhane kanadında yerel gazeteler ve CHP eski İl Başkanı Bedri Ağaç’ın ardından bir tepki de Saadet Partisi İl Başkanı Av. Akın Demir’den geldi.

“Toplantıyı icra edenler Gümüşhane halkından özür dilemeli”

Açıklamasında bu toplantıyı yapanların bu toplantı ile hem iki şehir arasına küskünlük soktuklarını hem de ev sahibine değer vermediklerini gösterdiklerini ifade ederek her hâlükârda bunun kabul edilebilir hiçbir yanının olmadığını kaydeden Demir, toplantıyı icra edenlerin Gümüşhane halkından özür dilemelerini beklediklerini söyledi.

“Servis edilen Çakırgöl haberi bizleri hem derinden üzmüştür hem de tedirgin etmiştir”

Gümüşhane’nin dağları, yaylaları, gölleri, ormanlarıyla değerli bir şehir olduğunu ve bu zenginliklerden birisinin de merkeze bağlı Çorak köyü sınırlarındaki Çakırgöl olduğunu belirten Demir, “Tabiat harikası olan bu doğal güzelliğimize elbette sahip çıkmak zorundayız. Bu doğal güzellikleri koruyup kollamak nasıl ki görevimiz ise turizme kazandırmak ta o derecede görevimizdir. Tabi ki sahip çıkmak sadece sözde olmaz. Lakin son dönemde yaşadığımız hadiseler sanki gerçek manada şehrimize sahip çıkmadığımızı göstermektedir. Sınır meseleleri-Limni Gölü ve Zigana haberleri bu husustaki düşüncemizi haklı çıkarmıştır. En sonda tatbikî Çakırgöl haberleri bu düşüncemizi desteklemiştir. Çakırgöl ile ilgili basınımızın dün gündeme taşıdığı haber bizleri hem derinden üzmüştür hem de tedirgin etmiştir” dedi.

“Gümüşhane yöneticileri Uzungöl’le ilgili toplantı yapsa neler düşünürsünüz?”

Gümüşhane milletvekilleri, belediye başkanları bir araya gelerek Uzungöl’ü gündem yapıp Uzungöl’ün geleceği hakkında ve atılacak adımlar hakkında toplantı icra etmelerinin Trabzon kamuoyunda nasıl bir etki oluşturacağının hayal dahi edilemeyeceğini kaydeden Demir, “En basitinden hayrola birader dersiniz. Ama işin tersi oldu mu iş Çakırgöl oldu mu maalesef hiçbir tepki yok. Bizler senlik benlik davası gütmüyoruz. Gütmemiz de doğru değildir. Lakin bu şehre ilişkin bir şeyler konuşulurken bu şehrin insanından haberiz gizli kapaklı yapılmasını da doğru bulmuyoruz. Bu toplantıyı yapanlar. Bu toplantı ile hem iki şehir arasına küskünlük sokmuşlardır. Hem de ev sahibine değer vermediklerini göstermişlerdir. Her hâlükârda bunun kabul edilebilir hiçbir yanı bulunmamaktadır. Bu sebep ile toplantıyı icra edenlerin bu şehir halkından özür dilemelerini bekliyoruz. Bizler kadirşinas bir halkız. Trabzonluyu bağrımıza basar misafir ederiz. Gelin şehrimizde sizleri misafir edelim bu şehre dair meselelerde hep birlikte güzel adımlar atalım” diye konuştu.

Hiçbir zaman Trabzon ile aralarına sınır örmek durumunda olmadıklarını fakat Gümüşhane’yi ilgilendiren bir meselede Gümüşhane insanını temsil eden insanlarının da davet edilmesi ve fikirlerinin sorulmasını beklemenin hakları olduğuna vurgu yapan Demir, “Bu sebep ile Sayın Vekillerimizi bu hususta adım atmalarını ve bu mesele üzerinden toplantıyı icra eden heyeti şehrimize davet ile bu şehri ilgilendiren huşuların ev sahibinin riyasetinde yapılmasını bekliyoruz” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bir Dost
Bir Dost - 3 hafta Önce

Faruk Özak'ın olduğu her proje rant projesi ve baltalamadır. Zarar görürsünüz. Size bir dost nasihati.

Yılmaz Yılmaz
Yılmaz Yılmaz - 3 hafta Önce

Çözüm çok basit çakır gölden alınan suyu kesecen herşey hallalur

Ne özürü yav
Ne özürü yav - 3 hafta Önce

Ne özürü yav. Adamlar Kürtün 'de ki gibi orayada çökmüş, işi pişirmiş, proje aşamasına geçmiş özür diyorsunuz. Bu memleketin sahipleri nerede? Kim sahip çıkacak dağlara, derelere, yaylalara.

Nazire Nalçacı
Nazire Nalçacı - 3 hafta Önce

Nedir bu Trabzon luların Gümüşhane ile bitmeyen iç savaşı..
Benim memleketim zaten sahipsiz . Hem öksüz hem yetim..
Akın Demir sizi tebrik ederim evlat.
Hadi artık elinizden geleni yapın.
Size teşekkür ediyorum, kolay gelsin. Yolunuz açık olsun. AEO un inşAllah

SIRADAKİ HABER