Gümüşhane’den Nur Horus Geçti

Gümüşhane’de kültür sanat etkinliklerinin son konuğu son dönemin popüler yazarlarından yazar Nur Horus oldu.

Gümüşhane’den Nur Horus Geçti

Gümüşhane’de kültür sanat etkinliklerinin son konuğu son dönemin popüler yazarlarından yazar Nur Horus oldu.

‘Yokluğun Yalnızlığıma Çarptı’ isimli son kitabıyla büyük ilgi gören Nur Horus, imza gününde sevenleriyle Sis Kültür Cafe’de buluştu. Hayranlarıyla kısa bir de söyleşi gerçekleştiren Horus, kendisine yöneltilen soruları da samimi bir şekilde cevapladı. 

Edebi hayatının profesyonel anlamda İstanbul’da başladığını söyleyen yazar, aralarında ünlü yazarların da olduğu birçok kişiye gölge yazarlık yaptığını belirtti. Bu süreçte 25’in üzerinde kitabın yayın danışmanlığını ve editörlüğünü yaptığını ifade eden Horus, “Hepsinden ziyade evrende varlığımın anlamını kalem ile bulmuş biriyim. Şüphesiz ki bu hayata katlanabilmenin ve özgürce yaşamanın tek yolu yazmaktan geçiyor” diyerek yazmaktaki amacını okurlarıyla paylaştı.

Edebiyat içerisinde erkek yazar, kadın yazar ayrımının yanlış olduğunu aktaran Horus, ayrımın sadece iyi yazar ve kötü yazar arasında yapılabileceğini, kitabı çok satan her yazarın iyi olmadığını, yazarın sağlam olması gerektiğini belirterek, sağlam yazar kavramına da “Edebi eserler kalıcı olmalı ve bulunduğu topluma yol göstermelidir. Ancak bu tür eserler ortaya koyanlar sağlam yazardır” sözleriyle aktardı.

Nicelik değerlerin edebi açıdan bir şey ifade etmediğini belirten Horun, yaklaşık 2 saat süren etkinlik sonunda okurlarının kitaplarını da imzaladı. 

Programı organize eden Gümüşhane Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Serkan Toksoy, kültür sanat etkinliklerinin artmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi ve bu tür faaliyetlerin Gümüşhane için çok önemli olduğunu aktardı. Halka hizmet için hız kesmeden etkinliklerin devam edeceğini belirten Toksoy, ilginin çok daha fazla olacağına dair inancının tam olduğunu söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER