Gümüşhaneli Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Gümüşhane’den hac ibadetini ifa etmek üzere kutsal topraklara gidecek olan 122 hacı adayından 67’si, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve hacı adaylarının yakınlarının da katıldığı törenle uğurlandılar.

Gümüşhaneli Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Gümüşhane’den hac ibadetini ifa etmek üzere kutsal topraklara gidecek olan 122 hacı adayından 67’si, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Müftü Vekili Hüseyin  Hacıfettahoğlu  ve hacı adaylarının yakınlarının da katıldığı törenle uğurlandılar.

Gümüşhane Otogarı’ndaki uğurlama töreninde, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından yaptığı konuşmada, milyonlarca aday arasından kura sonucu hacca gitme hakkı kazanan hacı adaylarını kutsal topraklara yolcu etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Vali Memiş, “Benim annem ve babam da 7 yıldır kurada isimlerinin çıkmasını bekliyorlar. Allah ibadetlerinizi şimdiden kabul etsin. Allah sağlıklı bir şekilde gidip dönmenizi nasip etsin” dedi.

Haccın çok önemli bir ibadet olduğuna dikkat çeken Memiş, “Orada, adeta ahirette yaşayacağımız mahşeri dünyada, Cenab-ı Allah’ın buyrukları doğrultusunda yaşıyoruz. Mesnevi’deki bir hikayeye göre, karınca Kabe’ye doğru gidiyor ve oraya nasıl varacağını soranlara Kabe’ye varamasa da o yolda öleceğini söylüyor. Onun için Allah istikametimizi tevhid inancı doğrultusunda kılsın her zaman. Sağlıcakla gidip gelin, hepiniz Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2017, 21:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER