Eskişehirdeki Gümüşhaneliler piknikte buluştu

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği üyeleri, işadamı hemşerimiz Mustafa Darcan’ın daveti üzerine piknikte bir araya geldi.

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler piknikte buluştu

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği üyeleri, işadamı hemşerimiz Mustafa Darcan’ın daveti üzerine piknikte bir araya geldi.

Mihalıççık İlçesine bağlı doğal tabiat parkı ve mesire yeri olan Çatacık Ormanlarında düzenlenen pikniğe Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“Mustafa Darcan ağabeyimiz çok kıymetli bir büyüğümüz vede hemşerimizdir” diyen Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Uğur Yücel yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Derneğimizin onur kurulu üyesi değerli hemşehrimiz Mustafa Darcan ağabeyimize bizleri davet ettikleri için tüm üyelerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bugün burada hiç tanımadığımız hemşerilerimizle buluşuyoruz kucaklaşıyoruz.Özlem gideriyoruz. Onlarla tanışıyoruz. Adeta köklerimizle bir araya geliyoruz. Eskişehirde genelinde yaşayan Gümüşhaneli hemşehrilerimizin derneğimiz çatısı altında her geçen gün sayılarının arttığını görüyoruz. Aramıza yeni katılan dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Tepebaşı Belediyemize vermiş olduğu ulaşım desteği için şükranlarımızı sunuyoruz. Her zaman birliğimiz daim olsun ki ülkemizinde birliği de payidar olsun.” 

Dedesinin 200 yıl önce Gümüşhane’nin Aktutan Köyünden gelerek Mihalıççık İlçesinde çalışmaya başladığını bir daha geri dönmediğini anlatarak sözlerine başlayan İş adamı Mustafa Darcan ise “Bugün çok değerli hemşerilerimizle birlikte Darcanlar ailesi olarak tanışma ve kaynaşma pikniği düzenliyoruz. Bizlerin kökleri Gümüşhane’ye gidiyor. Dedem Aktutan köyünden Elemanoğullarındandır. Ancak biz bir sefer köyümüze akrabalarımızı görmek için gidebildik. Rahmetli dedem ve babam hep geçmişten bize anlatırdı. Gümüşhaneli olduğumuzu her fırsatta söyledik. Hatta bu bölgede bizlere lazlar derler. Bugün burada çok geniş bir Darcanlar sülalesi var. Hepimiz siz kıymetli hemşerilerimizi bağrımıza basıyoruz. Hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz” dedi.

Ülkenin dört bir yanına helal kazanç için dağılan Gümüşhaneli hemşehrileriyle bir arada bulunmaktan çok mutlu olduklarını söyleyen Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan da Darcanlar ailesine teşekkür ederek “Mustafa Darcan ağabeyle ilk Eskişehir’e geldiğim 2004 yılında tanıştım. O zamanlar Mahmudiye İlçesi İl Genel Meclisi Üyesiydi. Bende Köy Hizmetlerinde görevliydim. Gümüşhaneli olduğumu öğrenince yanımıza geldi. Bizimle tanıştı. Kendisininde aslen Gümüşhaneli olduğunu ifade etti. O zamandan bu vakte kadar abi kardeş gibi beraberiz. Yolumuz Mahmudiyeye düşse mutlaka ziyaretine giderim. Kendisi hemşeri canlıdır. Her faaliyetimize Mahmudiye’den ailece koşarak gelir. Bizde bugün onun bu davetine koşarak geldik. Ailesine çok teşekkür ediyorum. Özünü ve köklerini hiçbir zaman unutmadığı için” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER