Gümüşvadi'nin Zigana seferleri yarın başlıyor

Gümüşvadi Kooperatifi Başkanı Osman Karabulut, yarından itibaren her Cumartesi ve Pazar günlerinde iç turizmi hareketlendirmek için Zigana dağına gidiş-dönüş seferleri düzenleyeceklerini söyledi.

Gümüşvadi'nin Zigana seferleri yarın başlıyor

Gümüşvadi Kooperatifi Başkanı Osman Karabulut, yarından itibaren her Cumartesi ve Pazar günlerinde iç turizmi hareketlendirmek için Zigana dağına gidiş-dönüş seferleri düzenleyeceklerini söyledi.

Karabulut, Olay Gazetesine yaptığı açıklamada, Zigana’ya sefer düzenlenmesini Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in 15-20 gün önce dile getirdiğini hatırlatarak, “Sayım Valim bu konu ile ilgili davet ettiler. Gittik, kendileri ile görüştük. İç turizmin canlanması için Zigana’ya seferler düzenlenmesi gerektiğini söylediler” dedi.

9’DA GİDİŞ 17’DE DÖNÜŞ

Karabulut, Gümüşvadi Kooperatifi olarak Gümüşhane’de ekmek yediklerini ifade ederek, “Biz de burada çalışıyoruz. Gümüşhane’den Zigana’ya düzenlenecek olan seferlerde turizme bir girdi olacaksa, bunda da taşın altına elimizi koymada bir sakınca olmadığını Sayın Valimize söyledim. Sayın Valim, turizme çok büyük önem veriyor. Bizim de katkımız olacağını düşünerek yönetim kurulumuzla görüştük, değerlendirdik. Biz, zarar da etsek, insanlarımız düzenleyeceğimiz seferlere alışıncaya kadar her cumartesi ve Pazar günleri Gümüşhane’den saat 09.00’da hareket edeceğiz. Dönüş saatimiz de akşam saat 17.00’da olacak. Şimdilik tek sefer düzenliyoruz. Ancak talep fazla olursa ek araç da koyabileceğiz” açıklamasında bulundu.

LİMNİ VE ZİGANA TABİAT HARİKASI

Limni Gölü ile Zigana’nın bir tabiat harikası olduğunu vurgulayan Karabulut, açıklamasını şöyle tamamladı: “Şu anda Limni Gölü’nün yolu kar nedeniyle kapalı. Yol açıldıktan sonra Limni Gölü’ne de gidilecek. Yarından itibaren Gümüşhane’den 09.00’da kalkacak olan aracımız, Torul’dan da gelmek isteyenleri alacak ve ilk olarak Zigana köyüne gideceğiz. Zigana köyünden eksi karayolu takip edilerek 2100 rakımlı zirveye çıkacağız. Limni Gölü’nün yolu açıldıktan sonra da, Gümüşhane-Torul-Zigana köyü-Limni Gölü ve Zigana Yaylası güzergahını takip edeceğiz.”

YARIN BAŞLIYORUZ

Yarından itibaren seferlere başlayacaklarını bir kez daha tekrarlayan Osman Karabulut, gelmek isteyen vatandaşların telefon ederek yer ayırtmalarının da mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER