Güneş gözlüklerine dikkat

Nitelikleri bakımından sayısız çeşidi olan güneş gözlüklerinin seçiminde UV ışınlarını koruma özelliğinin ön planda tutulması gerektiğinin altını çizen Optisyen Kadir Çavuşoğlu, güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gerekenleri Gümüşkoza’ya anlattı.

Güneş gözlüklerine dikkat
Nitelikleri bakımından sayısız çeşidi olan güneş gözlüklerinin seçiminde UV ışınlarını koruma özelliğinin ön planda tutulması gerektiğinin altını çizen Optisyen Kadir Çavuşoğlu, güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gerekenleri Gümüşkoza’ya anlattı.

Sahte güneş gözlüğü kullanımından uzak durulması gerektiğini belirten Çavuşoğlu,
Ürün alırken TSE ve CE onaylı UV filtresi ile polarize filtresi olan markalı güneş gözlüğü seçimi yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

Gümüşhane’de güneş gözlüğü kullanımının insanlar tarafından her geçen gün daha çok tercih edildiğini kaydeden Çavuşoğlu, “Özellikle araç kullanımında ve ışık hassasiyeti fazla olan kişilerin kullanımı önem arz etmektedir. Güneş gözlüğünün en önemli noktası ise gözleri güneşteki zararlı ışınlardan korumasıdır. Toplumda aynı zamanda bir aksesuar olarak da kullanılmaktadır” dedi.

Güneş ışınlarının yararları ve zararları hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, “Güneş, doğadaki tüm canlıların olduğu gibi insanlar için de bir hayat kaynağıdır. Güneşin insan hayatındaki önemi ve etkisi tartışılmaz bir gerçektir. D vitamini deposundan olmasından akne ve sivilce tedavisine kadar çeşitli çeşitlerde insanlara yararlıdır. Ozon tabakasının incelmesiyle beraber güneş, insanlar için zararlı hale gelmeye başladı. Yeryüzüne ulaşan ultraviyole ışınlarının radyasyonu miktarında artmış meydana geldi. Ulaşan bu ışınların, cilde temas etmesiyle erken yaşlanma, kırışma daha ileri aşamada ise Kanser riskini arttırdığı yapılan araştırmalar sonucu gözlenmiştir. İnsanlara yararı ve zararı olan güneşin, olumsuz etkilerinden korunmak için birtakım önlemler almak gerekiyor. Uzmanların da söylediği üzere, Saat 11.00 ile 16.00 arasında güneş altında uzun kalmamak en önemli korunma yöntemlerinden. Eğer illa çıkılması gerekiyorsa; şapka takılmalı pamuklu ve açık renkli elbiseler giyilmeli, gözlerin korunması için de güneş gözlüğü takılmalıdır” diye konuştu.

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ ALIRKEN DİKKAT

Öncelikle güneş gözlüğünün sıradan bir takı değil de bir Sağlık malzemesi olduğunun bilinçaltına yerleştirilmesi gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Kaliteden yoksun ve sahte güneş gözlükleri körlüğe kadar yol açabilecek kadar tehlikelidir. Güneş gözlüğünün polarize olması ve ultraviyole ışınlarını kırıcı nitelikte olması güneş gözlüklerinde arayacağımız özelliklerinden başında gelmelidir. Polarize güneş gözlükleri gelen ışınları daha iyi kırarak gözlerin sağlıklı olması konusunda destek sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2015, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER