GÜ’nün uluslararası öğrencileri Sarıkamış’ta şehitleri andılar

Sarıkamış Harekâtı sırasında donarak şehit düşen binlerce Mehmetçiğimizi anmak için Kars’ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen ‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ törenlerine Gümüşhane Üniversitesinde eğitim gören uluslararası öğrenciler de katıldı.

GÜ’nün uluslararası öğrencileri Sarıkamış’ta şehitleri andılar

Gümüşhane Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Ahmet Sayın’ın organizasyonunda tören alanına götürülen öğrenciler burada etkinlikler hakkında bilgi alarak şehitlerimizi andı. Öğrenciler hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olduğu törende binlerce kişiyle beraber ellerinde Türk bayraklarıyla şehitler için yürüdü. 

Türkiye’nin dört bir yanından Sarıkamış’a gelen binlerce kişiyle Kızılçubuk zirvesinden yürüyüşe geçen uluslararası öğrenciler katılımcılardan ve yerel halktan büyük ilgi gördü. 

Gerçekleştirilen 5 kilometrelik yürüyüşün ardından Sarıkamış Harekatı’na katılan askerlerin kıyafetleriyle törende yer alan Sarıkamış 9’uncu Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı askerler alandaki dev Türk bayrağının altında nöbet tuttu.

Vatan savunmasında şehit düşen askerlerimizi anmak adına gerçekleştirilen etkinliğe katılan öğrenciler için Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “22 Aralık 1914’te başlayan ve 15 Ocak 1915’te sona eren Sarıkamış Harekatı’nda soğuk hava şartlarından dolayı binlerce askerimiz şehit oldu. Aradan geçen bir asırdan fazla bir süre olmasına rağmen bu hazin hadise halen yüreğimizi acıtmaktadır. Her sene şehitlerimizi anmak için Kars’ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen ‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ adlı etkinliğe Gümüşhane Üniversitesi olarak uluslararası öğrencilerimizi ilk defa götürdük. Burada öğrencilerimize ecdadımızın vatan için verdiği mücadeleyi ve vatanın ne şartlarda kazanıldığını göstermek ve aynı duyguları yaşamalarını istedik. Güzel ve anlamlı bir etkinlik oldu. Öğrencilerimizin etkinliğe katılanlardan büyük ilgi görmesi ve övgüler alması bizleri de hayli memnun etti. Bu amaçla da gerçekleştirilen gezilerin organizasyonunda emek harcayan başta Uluslararası Öğrenci Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız olmak üzere öğrencilerimize eşlik eden Dr. Öğr. Üyesi Hayati Türe ve Öğr. Gör. Ahmet Sayın’a teşekkür ediyorum. Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulundukları süre boyunca öğrencilerimize her türlü destekte bulunan KuveytTürk Bankası’nın Kars Şubesi Müdürü Ozan Ayhan’a ve Kars Gümüşhaneliler Grubu’na teşekkür ediyorum.”
 

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2023, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER