HAK-İŞ’ten Zafer Meydanı’nda 1 Mayıs açıklaması

HAK-İŞ üyeleri 15 Temmuz Zafer Meydanında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Açıklamada deprem felaketi nedeniyle dayanışma çağrısı yapıldı ve emekçilerin talepleri sıralandı.

HAK-İŞ’ten Zafer Meydanı’nda 1 Mayıs açıklaması

HAK İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) üyeleri, 15 Temmuz Zafer Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma dolayısıyla HAK-İŞ İl Başkanı Yaşar Köse yaptığı basın açıklamasında, “Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayısımız kutlu olsun. HAK-İŞ olarak, bugün inşallah depremzede kardeşlerimizle, üyelerimizle, emekçilerimizle yaralarımızı birlikte sarmak, kucaklaşmak için buradayız” dedi.

1 Mayıs tarihinin dünyanın her yerinde emekçilerin sorunlarının yüksek sesle dile getirildiği bir gün olduğunu kaydeden Köse, “Bizler de 1 Mayıs vesilesiyle taleplerimizi dile getiriyor sorunlara dikkat çekiyor önerilerimizi alanlarda söylüyoruz. Pandeminin hem ardından coşkulu bir şekilde 1 Mayıs kutlamalarına hazırlanırken maalesef 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle 1 Mayıs coşkusunu dayanışmaya bırakarak Hak İş olarak Kahramanmaraş merkezde kutlayacağız. Buradan Kahramanmaraş'ta alanları dolduran emekçi kardeşlerimizi selamlıyoruz. Son yıllarda yaşadığımız salgın Rus Ukrayna savaşı ardından gelen ekonomik durgunluk doğal afetler ve bunların çalışma hayatına olan etkilerini güçlü bir şekilde dile getiriyoruz. Alın terimizin emeğimizin karşılığını almak için mücadelemizi yükselterek devam ettiriyoruz. Yaralarımızı birlikte saracağız diyerek depremden etkilenen kardeşlerimize dayanışma duygularımızı ifade ediyoruz. Emekçilerin enflasyona karşı korunmasını istiyoruz. İş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesini istiyoruz.  İnsanı ve çalışanı önceleyen ekonomi politikaları istiyoruz. Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla adalet, daha fazla sosyal koruma, daha güçlü Türkiye taleplerimizi meydanlardan bir kez daha haykırıyoruz. Sendikasız bütün işçileri HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımıza örgütlenmeye, haklarımız için birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Programa katılan AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı, 23, 24 ve 25. dönem AK Parti Gümüşhane Milletvekili, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın ise “Tüm işçilerin, 14 Mayıs’a kadar sandıkta olan tüm siyaset emekçilerinin ve siyaset çalışanlarının bayramını tebrik ediyorum. Türk işçisinin ve Türk emekçisinin son yıllardaki özellikle ülke ekonomisinin büyümesi ile beraber çok kıymetli haklardan yararlandığını biliyoruz. İçinden geçtiğimiz dünya ekonomisini etkileyen Covid-19 süreci arkasından da depremin etkisiyle bir kısım enflasyonist ortamın hepimizi zora soktuğu dönemler vardır. Bu dönemleri dün kim güzel yaptıysa yarın da aynı kişinin güzellikle yeniden işçinin ve emekçinin hak ve yaşam kalitesini yükseltecek mücadelelerin devam edeceğini bilmenizi istiyorum” dedi.

Açıklamaya AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, milletvekili adayları Av.Celalettin Köse, Ünal Yılmaz ve teşkilat üyeleri de HAK-İŞ önlüğü giyerek destek verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER