Harşit Çayı Islah Projesinin İhalesi Yapıldı

Ak Parti İl Başkanı Ercan Çimen Basın Toplantısı Düzenledi

Harşit Çayı Islah Projesinin İhalesi Yapıldı
AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, şehrin kanayan yarası durumundaki Harşit Çayının ıslah projesinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Tarihi Balyemez konağında düzenlediği iftar yemeğinde kentteki yerel gazete ve ulusal haber ajansı temsilcileri ile bir araya gelen Çimen, önemli açıklamalarda bulundu.

Devlet Su İşleri tarafından geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan ve son yılların en büyük işlerinden birisi olan Harşit Çayı Dere Islahı projesi hakkında bilgi veren Çimen, yaklaşık maliyeti 43 milyon TL olan iş için 18 firmanın ihaleye girdiğini, işin 28,5 milyon TL’ye Soner İnşaat ve Ekin Yapı konsorsiyumuna kaldığını ve yapım işinin 4 yıl süreceğini söyledi.

TÜRKİYE’NİN EN HIZLI AKAN ÇAYINA 6 KELEPÇE VURULACAK

Gümüşhane’nin birçok deresinde ıslah çalışması yapıldığını, çalışmaların ardından buraların metruk görünümünden kurtulacağını ifade eden Çimen, “Harşit çayı bilindiği gibi Türkiye’nin en hızlı akan çayıdır. Onun için en iyi şekilde ıslah edilerek memleketimiz güzel bir görünüme kavuşacaktır. İhalesi 31 Temmuz 2012 tarihinde yapılan ihale en kısa sürede netleşecek ve 4 yıl içinde de hizmete girecektir. Proje kapsamında 10 adet köprü, 8 adet yandere ile birlikte Harşit Çayı Bağlarbaşı Mahallesinden Yeni şehir stadyumuna kadar olan bölümü ıslah edilecek. 10 adet köprünün 6’sı Harşit çayı üzerinde geri kalan 4 adet köprü ise yan dereler üzerinde uygulanacaktır. 3 adet de menfez yapılacaktır. Proje kapsamında Harşit çayının mevcut duvarları yeniden yapılacak, taban temizlenerek betonla kaplanacak, zaman içerisinde mevcut projede şehrin ihtiyaçlarına göre revize edilebilecek. Çalışmalar kapsamında Harşit çayının kanalizasyon atıklarından arındırılıp, o kötü görünümden kurtulacak. Harşit çayı daha güzel bir Gümüşhane için şehrin aynası olacaktır.” dedi.

Dere ıslah projelerinin Gümüşhane için çok önemli bir çalışma olduğunu belirten Çimen, şehrin büyümesi ve gelişmesi açısından önemli projeler üretmeye ve yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Çimen, “Yaptığımız ve yapacağımız bütün hizmetler Gümüşhane'nin gelişmesi ve büyümesi içindir. Bunun içindir ki ilimiz de yapılan ve yapılacak olan projelerin yakından takipçisi olacağımızı herkesin ve her kesimin bilmesini istiyorum. Yapılan projeler kapsamında yan derelerin üzerlerine ızgara ve merdiven yapılarak, çeşitli derelere köprüler ve taş duvarlar yapılarak zeminlerini betonla kaplayarak derelerimizi ıslah ediyoruz.” dedi.

Gümüşhane halkına da verdiği destek, talep ve dualar için teşekkür eden Çimen, “Gümüşhane halkı bizimle gönül birliği içinde olmasa inanın bu projeler gerçekleşmezdi. Gümüşhane halkından Allah Razı olsun.” diye konuştu.

Gümüşhane'nin uzun zamandır beklediği, özlemini duyduğu, yürekten arzu ettiği bir hayalin gerçekleştiğini dile getiren Çimen, şunları söyledi: “Projelerin gönül birliği ile gerçekleştiğinin altını çizmek istiyorum. AK Parti Başbakanımızın liderliğinde şunu kendine şiar edinmiştir: Gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünen bir siyaset yapmak. Popülizmle değil, göz boyama ile değil, insanları kandırarak değil, hemen bir makyaj yapalım insanların gözünü boyayalım, anlayışı ile değil gelecek nesilleri düşünen bir anlayışla hizmet etmiştir ve edecektir.”

Bugün Türkiye’de çok güçlü, dimdik duran, karizma sahibi bir lider ve Başbakan olduğunu, güçlü bir AK Parti olduğunu dile getiren Çimen, “Dünya bu kadar krizde iken bölgemizde bu kadar siyasi çalkantılar olurken ekonomiyi büyüten, sosyal hayatı genişleten, bir çok projelerle hayat bulan Türkiye'yi şaha kaldıran büyüten bir hükümetimiz var. Milyonlarca lirayı hortumlatmayan, geçmişte faize, yolsuzluğa giden parayı halka hizmete dönüştüren bir hükümet var. İşlerin yapımında emeği geçen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Orman ve Su işleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na, Milletvekillerimiz Kemalettin Aydın'a, Feramuz Üstün'e, hükümetimizin çok değerli temsilcilerine, tüm DSİ çalışanlarına, Gümüşhane'mizin tüm muhtarlarına, Gümüşhane'nin yediden yetmişe, genç-yaşlı, bayan-erkek bütün insanlarına teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar ortak akıl projesi olarak ortaya çıkmıştır. Bu günü bize gösterdiği için, bize yaşattığı için ve bize lütfettiği için önce Cenab-ı Hakka şükrediyoruz, hamdediyoruz. Bu nimetin kadrini ve kıymetini bilerek şükrümüze devam edeceğiz.” dedi.

“TERÖR BİTENE KADAR MÜCADELE SÜRECEK”

Basın açıklamalarına bundan sonra her ay düzenli olarak devam edeceklerini belirten Çimen, toplantıda ayrıca yönetimdeki ekibini de tanıttı. Son günlerde yaşanan terör olaylarında değinen Çimen, teröristlerin temizleninceye kadar operasyonların devam edeceğini belirterek, şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, geride kalanlarına da sabır diledi.

Terör örgütünün ramazan ayında gerçekleştirdiği saldırılarla, vahşeti ve caniliğinin yanı sıra İslam düşmanı olduğunu da ortaya koyduğunun altını çizen Çimen, "Terör toplumları rahatsız etmektedir. Terörün sonlanması için hükümetimizin ve Başbakanımızın büyük bir hassasiyeti vardır. İnşallah terörü biran önce sonlandıracağız." dedi.

Çimen, şehit ailelerine yönelik önemli kanuni düzenlemeler olduğunu ve yeni hakların sağlandığını da sözlerine ekledi.

YENİ HASTANE DE İHALE EDİLDİ

Toplantıda yeni devlet hastanesi ile ilgili bilgi de paylaşan Çimen, 200 yataklı hastanenin 33 milyon TL’ye ihale edildiğini ve en kısa zamanda inşaat çalışmalarının başlayacağını söyledi.  Yeni hastanenin mevcut hastanenin yaklaşık 4 katı büyüklüğünde, helikopter pistli, tüm doktorlara poliklinik olacak şekilde yapılacağını ifade eden Çimen, mevcut hastanenin de ilerleyen dönemde Gümüşhane Üniversitesine uygulama hastanesi olabileceğini vurguladı.
Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2012, 00:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER