Hastaların El Emekleri Satılacak

Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Gümüşhane Devlet Hastanesi bünyesinde 1,5 yıl önce oluşturulan Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) hastalarının el emeği göz nuru ürünleri sergilenip satılacak.

Hastaların El Emekleri Satılacak
Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Gümüşhane Devlet Hastanesi bünyesinde 1,5 yıl önce oluşturulan Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) hastalarının el emeği göz nuru ürünleri sergilenip satılacak.

Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Aziz Ahmet Surel, 14 Kasım Perşembe günü saat 14.00’te Devlet Hastanesinde TRSM hastalarının emek verip ürettiği ürünlerin sergilenip satılacağını söyledi.

Yaklaşık bir buçuk yıldır Gümüşhane’de hizmet veren TRSM’nin hasta profilini ağır ruh sağlığı bozuklukları olan kişilerden oluştuğunu kaydeden Surel, şuan için 150 kayıtlı hastanın bulunduğu merkezde psikiyatri polikliniklerinden yönlendirilen hastaların kayıt altına alınarak hizmet sürecine ortak edildiğini söyledi.

Merkezin amacının bireysel danışmanlık, hastaları hastalık ve tedavi, tedavinin olası yan etkileri konusunda bilgilendirmek, hasta yakınlarını bilgilendirmek ve hastalığın neden olduğu problemlerle başa çıkmayı öğretmek, hastanın yeteneği ve merkezin olanakları doğrultusunda uğraş çalışmaları yaptırmak, hastayı olabildiğince hayatın içinde tutmak için rehabilite etmek, üretken hale getirmek ve belirlenen hastaları evlerinde sosyal yaşantıları içerisinde ziyaret ederek takiplerini gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Surel, bu merkezler sayesinde yatağa bağımlılığın azaldığını ve gözle görülür oranda gelişme sağlandığını vurguladı.

Op.Dr. Surel, şunları söyledi: “Hastalar toplum içerisinde koşulların elverdiği oranda  normal bireyler gibi yaşamaya başlamıştır ve süreçleri bu şekilde kontrol altında devam ettirilmektedir. Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezleri sadece hastane içerisinde faaliyet gösteren bir birim olarak algılanmamalı. Birimimize gelen hastaların toplumla daha uyumlu bireyler olabilmeleri için ilimizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bir şekilde bu sürece ortak olmaları gerekmekte. Örneğin hastalığı nedeniyle daha önce özbakım becerilerini yerine getiremeyen bireyler şu anda yaşadığı rehabilite süreciyle uygun bir işte çalışabilecek düzeye erişmiştir. Bu noktada birimimiz yetersiz kalmakta ve diğer kamu kuruluşlarının desteğine ihtiyaç duymaktadır. Bahsedilen örnekte olduğu gibi yürütülen bu çalışma komple bir ekip işi olara algılanmalı ve diğer birimler bir şekilde bu sürece ortak olmalılar.”

Bu fikirden hareketle düzenleyecekleri etkinliğin farkındalık oluşturma adına güzel bir adım olduğunu dile getiren Surel, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen merkez çalışanları Psikolog Recep Vural’a, Hemşireler Nurevşan Şahin’e Filiz Çaklı’ya teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2013, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER