Torul’da geleneksel çocuk oyunları yarışmaları tamamlandı

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde "Gelenekten Geleceğe Oyunlarla Büyüyorum” projesi kapsamında düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmaları" tamamlandı.

Torul’da geleneksel çocuk oyunları yarışmaları tamamlandı

Gümüşhane Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde düzenlenen "Gelenekten Geleceğe Oyunlarla Büyüyorum Projesi" kapsamında Torul’da düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmaları" İlçe Spor Salonunda yapıldı.

Okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldığı yarışmada okullar sek sek, mendil kapmaca ve kaleli yakan top oyunlarında yarıştı.

Müsabakalar sonucunda sek sek oyununda Altınpınar İlkokulu birinci, 15 Temmuz Şehitler İlkokulu ikinci, Mendil Kapmaca oyununda Atatürk Ortaokulu birinci, Kaleli Yakan Top Oyununda ise Atatürk Ortaokulu birinci, Torul İmam Hatip Ortaokulu ikinci ve Altınpınar Ortaokulu üçüncü olarak Torul’u mayıs ayı içerisinde yapılacak olan il finali yarışmalarında temsil etmeye hak kazandı.

Yarışmalara katılan İlçe Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve tertip komitesi ile öğrenci ve öğretmenlere bu güzel etkinliğe destek oldukları ve harcadıkları emekten dolayı teşekkür etti.   

Dereceye giren okullara ödüllerini Kaymakam Muhammet Kılıçaslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Abdullah Yılmaz verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER