İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Gümüşhane İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Yücel Yavuz başkanlığında toplandı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
Gümüşhane İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Yücel Yavuz başkanlığında toplandı.

Valilik salonunda yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Meral Uçar, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Kocaman, İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Özgür Çelebi, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Derya Bekar, Eczacılar Odası Temsilcisi Vedat Soner Başer katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, sağlıklı bir hayatın insanların vazgeçemeyecekleri temel bir hak olduğunu belirterek, “Vatandaşımızın sağlığının korunması için daha kaliteli yaşam ortamı oluşturmaya yönelik çalışmalarımız sürecek.” dedi.

Vali Yavuz, il genelinde vatandaşların sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun yaşam standardına kavuşturulması ve bu standardın muhafaza edilmesi için alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda alınan kararların ilçelere intikalinin de il müdürlükleri bazında sağlanarak takibinin yapılacağını söyledi.

Toplantıda Ramazan ayı içerisinde oluşabilecek gıda kaynaklı sağlık sorunlarını azaltmak amacıyla mevzuatlar çerçevesinde özellikle açıktan gıda satışı, fırın ve kasapların denetlenmesi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ile ilgili olarak Sağlık Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Müftülüğünce yaz aylarında görülen hastalığın görülme sıklığını azaltma amacı ile toplumu bu hastalık ve koruyucu önlemler konusunda bilgilendirme, bilinçlendirme çalışmalarına devam edilmesi, içme ve kullanma sularının dezenfeksiyonun periyodik olarak yapılması konuları görüşüldü.
Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2014, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER