İl Öğrenci Meclis Seçimleri İçin İlk Tur Seçimleri Tamamlandı

Gümüşhane’de Demokrasi Eğitimi Ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında Merkez İl Öğrenci Meclisi Seçimleri öncesi ilçe temsilcisi seçimleri tamamlandı.

İl Öğrenci Meclis Seçimleri İçin İlk Tur Seçimleri Tamamlandı
Gümüşhane’de Demokrasi Eğitimi Ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında Merkez İl Öğrenci Meclisi Seçimleri öncesi ilçe temsilcisi seçimleri tamamlandı.

İl genelindeki ilçe seçimleri ile birlikte Merkez ilçe temsilcilerinin de belirlenmesi amacıyla 26 okulun okul meclis başkanları sandık başına gitti.
Rehberlik Araştırma Merkezi salonunda gerçekleştirilen seçimlere İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, okul ve kurum müdürleri, rehber öğretmenler ve okul öğrenci meclis başkanları katıldı.
İl öğrenci meclisinin oluşumu ve çalışmalarına ilişkin slayt gösterisinin ardından seçimler öncesinde okul öğrenci meclis başkanlarına seslenen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, “Demokrasi kültürünün yerleşmesi adına henüz okul yıllarında sandık başına giden seçme ve seçilme hakkının kullanılmasını son derece önemsiyoruz seçilme yaşının 18’e indirilmesi, tartışılması her geçen gün gençlere olan güvenin arttığının açık bir göstergesidir. Sizler yalnızca kendi adınıza burada değilsiniz. Temsil ettiğiniz arkadaşlarınızın adına bu çalışmaları yürütüyorsunuz. İl öğrenci meclisi öğrencilerimiz ile okul yönetimleri ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında koordinasyonu sağlamakta ve iletişimi güçlendirmektedir. Kaybedenin olmayacağı bir seçim yapacağız. Bu seçim sonucunda öğrencilerimiz, okullarımız ve Demokrasi kazanacak.” dedi.
Konuşmalarının ardından geçici başkanlık divanı oluşturuldu. Divan başkanlığına Kanuni Ticaret Meslek Lisesi Coğrafya öğretmeni Adem Başer, Katip üyeliklerine ise Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi Rehber Öğretmeni Bahadır Oğur ve Gümüşhane Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Ali Çildoğan seçildi.
Yemin ederek görevi teslim alan geçici başkanlık divanı, yoklamanın ardından seçim çalışmalarının usul ve esaslarını açıklamasının ardından adaylık başvuruları yapıldı. Merkez ilçe temsilciliği için aday olan 6 okul meclis başkanının propaganda konuşmalarının ardından adayların seçim çalışmaları için oturuma ara verildi.
Daha sonra yapılan gizli oylama sonucunda Gümüşhane Anadolu Lisesi öğrencisi Yavuz Selim Korkut, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Orhan Keskin, Kanuni Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Merve Çekiç, Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Kevser Feyza Dereli, Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Zeynep Hazal Ulutaş ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Serap Demirsoy Merkez ilçe temsilcisi olarak İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimlerine katılmaya hak kazandı.
Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2012, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER