İl Özel İdaresinin 2013 Yılı Kesin Hesap Cetveli Kabul Edildi

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantıları başladı.

İl Özel İdaresinin 2013 Yılı Kesin Hesap Cetveli Kabul Edildi
Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantıları başladı.

Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıların ilk gününde İl Özel İdaresinin 2013 yılı kesin hesap cetvelleri ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.

Komisyonu Başkanı Hüsamettin Şahin, yapılan incelemeler sonucunda 2013 yılı bütçe giderlerinin program hedefleri doğrultusunda yapıldığının, 5302 sayılı İl Özel İdaresi kanununa uygun hareket edildiğini, harcamaların ve hesap cetvellerinin ilgili kanun ve yönetmeliklere uygun olarak yapıldığını ve düzenlendiğini tespit ettiklerini söyledi.

Bütçe kalemlerinin tek tek incelendiğini kaydeden Şahin, harcanmayan kalemlerin bir sonraki yıla aktarıldığını, bu işlemlerinde kanun hükümlerine uygun yapıldığını belirterek, 2013 yılı kesin hesabına göre toplam 97 milyon 49 bin 148 lira bütçe geliri, 75 milyon 627 bin 405 lira bütçe gideri gerçekleştiğinin tespit edildiğini sözlerine ekledi.

Meclis üyelerinin komisyon başkanı Şahin’e yönelttiği sorulara cevap almasının ardından yapılan oylamada İl Özel İdaresinin 2013 yılı kesin hesap cetveli kabul edildi.

Hafta boyunca devam etmesi planlanan toplantılarda gündemde yer alan konular ile geçtiğimiz ay komisyonlara gönderilen konular görüşülecek.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER