İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplandı

Gümüşhane’de 2015 yılı 1. İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Yücel Yavuz başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplandı
Gümüşhane’de 2015 yılı 1. İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Yücel Yavuz başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Daha önce yapılan toplantıda alınan kararların ve gelecek dönemde yapılması gereken çalışmaların değerlendirildiği toplantıya, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Eren, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, ilgili kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yücel Yavuz, Gümüşhane’nin geleneklerine bağlı bir toplum yapısının olması ve otokontrol mekanizmasının da son derece iyi çalışıyor olması nedeniyle uyuşturucu tehlikesi konusunun Gümüşhane kamuoyu gündeminde yer almadığını ifade eden Vali Yavuz, “Ancak bu, daha önceki toplantılarımızda da ifade ettiğimiz gibi, hiçbir tehlikenin olmadığı anlamına gelmemelidir. Bir rehavete yol açmamalıdır.” dedi.
 
Geçmişe kıyasla her yerin rahatlıkla ulaşılabilir hale geldiği ve Gümüşhane’ye gelen ve gidenlerin sayısının her geçen gün arttığı gerçeğinden hareketle, Gümüşhane’deki çocukların da artık tehlikeye maruz kalma ihtimallerinin var olduğunu bildiklerini belirten Vali Yavuz, “Özellikle güvenlik birimlerimizin son aylarda yapmış olduğu güzel ve müşterek çalışmalar sonucu ciddi miktarda uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini görüyoruz. Dolayısıyla biz de Gümüşhane olarak, bu konuda halkımızı ve mahsusen çocuklarımızı korumak için elimizden gelen tüm gayreti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
 
Uyuşturucuyla mücadele başta olmak üzere bütün sosyal ve kültürel içerikli konularda kadınların daha etkili olduğunu ifade eden Vali Yavuz, kadınların bu mücadeleye katkı sağlayacakları bir ortamın oluşturulması gerektiğini ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2015, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER