İletişim Fakültesi’ne 3 ödül birden

Aydın Doğan Vakfı ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin iletişim fakültesi öğrencilerinin geleceğin çağdaş medya liderleri olarak yetişmelerine destek vermek amacıyla her yıl düzenlediği ve iletişimin oscarları olarak anılan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda Gümüşhane Üniversitesi 3 ödül birden aldı.

İletişim Fakültesi’ne 3 ödül birden

Aydın Doğan Vakfı ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin iletişim fakültesi öğrencilerinin geleceğin çağdaş medya liderleri olarak yetişmelerine destek vermek amacıyla her yıl düzenlediği ve iletişimin oscarları olarak anılan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda Gümüşhane Üniversitesi 3 ödül birden aldı.

Bu yıl 30’uncusu düzenlenen ve 21 üniversitenin iletişim fakültelerinden yazılı, görsel, işitsel ve internet yayıncılığı dallarında 486 öğrencinin 537 çalışmayla katıldığı yarışmada, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesinden 5 öğrencinin hazırladığı 3 proje ödüle layık görüldü.

DERGİF Dergisi ve belgesel film çalışmalarının ödül aldığı yarışmada Yazılı Dal - Spor, Yazılı Dal - Mizanpaj, Görsel Dal-Belgesel Kategorileri’nde ödüller yer aldı. Ödül alan öğrenciler Abdurahman Demir, Batuhan Atalar, Gizem Temir, Kader Kızılateş ve Tolunay Tekmek, proje danışmanları ise Görsel Dal Belgesel projesiyle Dr. Öğretim Üyesi Burak Türten, Yazılı Dal Spor ve Mizanpaj Kategorisi projeleriyle Arş. Gör. Dr. Elif Kütükoğlu oldu.

Lisans öğrencilerinin 2018 – 2019 ders yılında yaptıkları çalışmalarla katıldıkları yarışmanın ödül töreni Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirilirken, törene Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkanı Aydın Doğan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, rektörler, dekanlar, gazeteciler, öğretim elemanı ve finale kalan öğrenciler katıldı.

Sunuculuğunu Şule Zeybek'in yaptığı 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması Ödül Töreni’nde ilk ödüller Arzuhan Doğan Yalçındağ, Sema Doğan ve Aydın Doğan tarafından verildi.

Yazılı dalın “Mizanpaj” kategorisinde ödül kazanan öğrencilere ödüllerini Arzuhan Doğan Yalçındağ verdi. Bu kategoride Üçüncülük Ödülünü Gümüşhane Üniversitesi’nden Gizem Temir, ‘Öğrencilerin Bilgi Deposu’ isimli projesiyle, yazılı dalın Spor kategorisinde Birincilik Ödülünü “Gümüşhane'nin Sporcu Fabrikası” adlı projesiyle Batuhan Atalar, görsel dal belgesel kategorisinde ise Birincilik ödülünü “Pembe Kimlik” belgeseliyle Abdurrahman Demir, Tolunay Tekmek ve Kader Kızılateş aldı. 

Törende Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Yılmaz, Medya Merkezi Dr. Öğretim Üyesi Kaan Gez, Dr. Öğretim Üyesi Burak Türten ve Arş. Gör. Dr. Elif Kütükoğlu hazır bulunurken, Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkanı Aydın Doğan ödül alan ekibimizle özel olarak ilgilendi. Türkiye'nin dört bir yanından akademisyen ve öğrencilerin katıldığı tören, gerçekleşen kokteyl ve konser etkinliği ile sona erdi. 

İletişim Fakültesi Medya Merkezi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Kaan Gez; “2019, bizim için harika bir yıl oldu. Fakültemiz çok büyük başarılara imza attı. Toplamda 5 projemiz ödüle layık görüldü. Fakültemiz ilk kez halkla ilişkiler alanında Tühid Altın Pusula ödülünü kazandı. Ratem'den, TRT Belgesel’den ödüllerle döndük. Bugün de 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması'ndan 3 ödül ile dönüyoruz. Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü olmak üzere fakültemizin üç bölümüyle de ilgili alanlardan ödül kazandık. Bu gurur ve mutluluk, Medya Merkezi'mizin ve Fakültemizindir. Bu yüzden de Medya Merkezi'mizde görev yapan ve aynı zamanda öğrencilerimize danışmanlık yapan tüm birim sorumlusu hocalarıma ve öğrencilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Yılmaz da "İletişim Fakültemiz son yıllarda ciddî bir atılım gösteriyor. Bunun en sevindirici tarafı öğrencilerimizin yaratıcılıklarının ürüne dönüşmesinin yanı sıra ülkemizde prestijli festival ve etkinliklerde yer bulması. Bu tarz etkinlikler, onların hem sektörle bütünleşmesini hem de motivasyonlarının artmasını sağlıyor. Aydın Doğan Vakfı'nın bu yıl Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile ortaklaşa düzenlediği Genç İletişimciler Yarışması ödülleri artık bizim için olmazsa olmaz bir statüye erişti. Her sene ödül motivasyonu ile törenden ayrılan öğrencilerimiz, bir sene sonra ne yapacaklarını planlayarak geliyor. Danışman hocalarımız genç ve dinamik bir ekip. Onların yarattığı sinerji hem üniversitemize hem de şehrimize ayrıcalık katıyor. Hepsini gönülden kutluyorum. Bizleri onurlandırdıkları için kendilerine teşekkür ederim. Onların başarısı bizler için övünç kaynağı" açıklamalarında bulundu.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise Aydın Doğan Ödül Töreni’nde kazanılan başarıdan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “Her daim ifade ettiğim gibi İletişim Fakültemiz, bizim gülen yüzümüz. Göreve geldiğimiz dönemden itibaren her yıl başta Aydın Doğan Genç İletişimciler ödülleri olmak üzere çok sayıda ödül aldık. Fakültemizin tüm bölümleri aktif şekilde eğitimine devam ederken, her bölüm öğrencilerinin alanlarında aldıkları eğitimleri ödüllerle taçlandırmaları bizim için oldukça gurur verici bir durum. Bu tür başarı haberleri bizler için yapılan işlerin meyvesini almak anlamına geldiği için, doğru işler yaptığımız yönünde de bizleri fazlasıyla motive ediyor. Üniversitemizin ve fakültemizin adını ulusal ve uluslararası platformlarda duyuran öğrencilerimiz, gerçekleştirdikleri proje çalışmalarıyla toplumsal duyarlılığa gösterdikleri hassasiyete de dikkat çekiyorlar. Bu yönüyle de ödül alan projelerin ayrı bir yönü bulunuyor. İletişim alanından önde gelen yarışmaların hemen hepsinden ödülle dönen öğrencilerimiz, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yüzümüzü güldürmeye devam ediyor. Öğrencilerimize bize yaşattıkları gurur nedeniyle çok teşekkür ediyorum ve kendilerini tebrik ediyorum. Söz konusu proje olduğunda, bunun bir ekip çalışması olduğunu söylemek mümkün. Bu anlamda öğrencilerimizin gerçekleştirdikleri projelerde onlara destek veren danışman hocalarımız başta olmak üzere, fakültemizin yönetimine ve tüm akademik kadrosuna da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Başarının ardında bir ekip olma bilincinin farkında olmaları ve bu duyguyu yaşatmaları bu bağlamda çok önemli. Öğrencilerimizi ve danışman hocalarımız bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER