İŞGEM tam gaz devam ediyor

Gümüşhane ve Torul arasında bulunan Harmancık köyünde 26 dönüm arazi üzerine kurulacak olan Gümüşhane İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) projesi için anonim şirket kuruluş süreci başladı. Konu ile ilgili Gümüşhane Valisi Okay Memiş başkanlığında Süleymaniye Mahallesi’nde toplantı yapıldı.

İŞGEM tam gaz devam ediyor

Gümüşhane ve Torul arasında bulunan Harmancık köyünde 26 dönüm arazi üzerine kurulacak olan Gümüşhane İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) projesi için anonim şirket kuruluş süreci başladı. Konu ile ilgili Gümüşhane Valisi Okay Memiş başkanlığında Süleymaniye Mahallesi’nde toplantı yapıldı.

“İŞGEM’in inşaatı hızla devam ediyor”

Vali Okay Memiş, yaklaşık 9 milyon avroluj bir proje olan İŞGEM’in inşaatının hızla devam ettiğini belirterek, “İnşaatı bu yıl Ekim ayına doğru bitirilecek. Bu bizim yöremizde bir marka niteliği taşıyan pestil kömenin ambalajlanması, pazarlanması, üretim tekniklerinin yenilenmesi, daha inovatif, pazarlama teknikleri açısından katma değeri daha yüksek ürünler elde etmek maksadıyla yapılmış bir proje” dedi.

“İlk etapta bir şirket kuruyoruz”

İŞGEM’in içerisinde kuluçka merkezlerinin, yeni girişimciler için onlara fırsat tanıyan üretime yönelik yerlerin, aynı zamanda pazarlamada yapılacak alanların olacağını dile getiren Vali Memiş, “Bizim heyecanla beklediğimiz bir proje. Ankara’dan, İzmir’den uzman arkadaşlar geldi. Yetkililerle birlikte ilk etapta bir şirket kuruyoruz. İl Özel İdaresinin, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğinin, Gümüşhane Belediyesinin, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasının ve Kelkit Belediyesinin, esnaf odalarının ortağı olduğu bir şirket kuruyoruz. Onun işlemlerini inşallah tamamlayacağız. Allah nasip ederse de bir ay içerisinde tamamlamış olacağız” diye konuştu.

“Önemli bir proje, güzel bir yatırım”

Şirketin profesyonelce yönetilmesi gereken bir yer olduğunun altını çizen Vali Memiş,  “Geçici yönetimi öncelikli olarak belirleyeceğiz. Daha sonra ise profesyonel kişiler tarafından yönetilmesini sağlayacağız. Hayırlı uğurlu olsun Gümüşhane’ye. Önemli bir proje, güzel bir yatırım. Bu yatırımın ilimize kazandırılmasında büyük emeği olan o dönenim Bilim Sanayi ve Teknoloji olan, şu anki Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık beye çok teşekkür ediyorum. Çünkü sayın bakanla beraber çalışırken benim de takip ettiğim bir projeydi. Şu anki Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sayın Faruk Özlü beye ayrıca teşekkür ediyorum. Bütün bakanlık yetkililerine ve milletvekillerimize teşekkür ediyor, Gümüşhane’ye hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Tamamıyla Avrupa Birliği projesi”

Projenin 2017 yılının ekim ayında biteceğini yineleyen Vali Memiş şunları söyledi: “Hızlı bir şekilde devam ediyor. Çok katlı değil, iki katlı olacak. Tamamıyla Avrupa Birliği projesi bu. Müteahhit hizmetleri, ihalesi ve diğer mevzuata dayalı uygulamaları Avrupa Birliği müstebatına uygun. Bizim mevzuatımıza aslıdan doğrudan bağlantılı değil. Avrupa Birliği projesi olduğu için tamamen onlar tarafından yürütülüyor. Uzman arkadaşlarımız takip ediyorlar. Çok güzel, çok hayırlı bir iş.”

İŞGEM projesi

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği mali işbirliği ile finanse edilen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında gerçekleştirilen Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Projesi yaklaşık 9 milyon EURO yatırımla hayata geçiriliyor. Bölgesel girişimciliğin artırılması ve desteklemesinde önemli bir rol oynayacak olan Projenin bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

İşletmelerin yüzde 25’i kadınlara ve genç girişimcilere tahsis edilecek

Kurulacak İŞGEM’de 20 girişimciye yer verilecek. İşletmeler şeffaf, adil ve rekabete dayalı bir süreç içinde seçilecek. İşletmelerin yüzde 25’i kadın ve genç girişimciler için tahsis edilecek. Girişimcilerin iş planları profesyonel danışmanlık hizmeti sunan uzmanlar tarafından yeniden tasarlanacak ve ihracat odaklı iş planları oluşturulacak. İŞGEM için bir iş planı ve işletim kılavuzu hazırlanacak ve İŞGEM’in kurumsal kapasitesi artırılacak.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER