İzcilik Kulübünden Trabzon gezisi

Gerçekleştirdiği faaliyetlerle bölgenin tanıtımına katkı sağlayan Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü, son etkinliğini Trabzon’da 28 sporcunun katılımıyla gerçekleştirdi. 

İzcilik Kulübünden Trabzon gezisi

Etkinliğe 800 yıllık tarihiyle Karadeniz Bölgesi’nin en önemli kültür varlıklarından birisi olan Trabzon Ayasofya Camii’nde başlayan izciler rehber eşliğinde camiyi gezerek bol bol fotoğraf çektirdiler. 

Ayasofya Cami’sinden sonra ulu önder Atatürk’ün bütün mal varlığını Türk Milletine armağan ettiği Atatürk Köşkü’ne geçen sporcular Atatürk’ün 1937 yılında burada konaklarken kullandığı eşyaları inceleme fırsatı buldu, geçmişe yolculuk yaptılar. 

Atatürk Köşkü’nden sonra geçmişi günümüze getiren ve 1900’lü yılları ziyaretçilerine yaşatan Akçaabat Orta Mahalle’ye giden izciler bölgeyi gezerken günümüzü ve nostaljiyi birlikte yaşama imkanı buldular. 

Orta Mahalle’den sonraki durak Trabzon Sanatevi oldu. Burada 12 şairin yazar ve şair Serkan Türk’ün şiirlerini seslendirildiği programa katılan izciler program sonunda Serkan Türk’ün kitaplarını alarak kendisine imzalattılar. 

Son olarak Trabzon Şehir Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu “Jerry ve Tom” oyununu izleyen izciler oyun sonunda Trabzon Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Adnan Akyüz ve tiyatro ekibiyle sohbet ederek oyun için kendilerine teşekkür ederek Gümüşhane’ye döndü.

Program sonunda açılama yapan Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü başkanı Ercan Küçüköner, etkinliğin çok verimli olduğunu belirterek katılan sporculara teşekkür etti.  Kendileri için çok farklı bir program olduğunu kaydeden Küçüköner, “Daha önce gezip görüyorduk. Şimdi tiyatro, şiir gibi sanatın temelini oluşturan programlara dahil olmak bizler için çok özeldi. Sanat ve kültürün içinde kalmaya devam edeceğiz. Çok yakında film, şiir ve tiyatro gibi birçok etkinliğe imza atacağız” dedi.

Organizasyon sorumlusu Zeynel Gündüz ise kulüp olarak bölgenin ve özellikle de Gümüşhane’nin tanıtımını misyon haline getirdiklerini ve bu misyonun gereklerini yerine getirmek için de birçok etkinliğe imza atacaklarını belirterek, katıldıkları tiyatro ve şiir etkinliğini fazlasıyla beğendiğini dile getirdi. Gündüz, “Kulüp olarak hedeflerimiz var. Bunlardan biri de kültürel faaliyetlerin Gümüşhane’de sürekliliğini sağlamak. Bunun için de gerekli planlamalar yapıldı. En kısa zamanda etkinliklere başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Gündüz son olarak kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı şair Serkan Türk’e, Trabzon Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Adnan Akyüz’e ve program boyunca kendilerine rehberlik eden Fırat Gündüz’e teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER