Kadınlar Günü’nü depremzede kadınlarla kutladılar

Gümüşhane Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü deprem felaketi nedeniyle şehre gelen kadınlar ve çocuklarıyla kutladı.

Kadınlar Günü’nü depremzede kadınlarla kutladılar

Belediye Başkanlığı’nın desteğiyle Sema Doğan Yaşam Alanında düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelen Gümüşhane Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu, konuklarıyla dolu dolu bir gün geçirdi.

Yurtlarda, otellerde ve evlerde kalan misafirleri organizasyonla bir araya getirdiklerini ifade eden Gümüşhane Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Ay, harika bir etkinlik gerçekleştirildiğini söyledi.

Kahvaltı programında yaptığı konuşmada konuklarını kadınlar için anlamlı bir günde ağırlamaktan ve birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Arzu Ay, “Hepiniz ilimize ve etkinliğimize hoş geldiniz. Yaşadığınız acıları sizler kadar olmasa da inanın tüm benliğimizle bizlerde yaşadık. Tabi ki bu acılarınızı unutturmak kolay değil. Bizde Kadın Komisyonu olarak acınızı unutturmak için değil, azaltmak için paylaşmayı tercih ettik. Çünkü mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar ise paylaştıkça azalır. Gümüşhaneliler olarak deprem bölgesine ilk gelen şehirlerden birisi olduk ve hala birçok kurumdan ekiplerimiz, bölgenin yaralarını sarmak için oradalar. Bizlerde burada ilimize ilk gelen misafirimizden itibaren seferber olmuş durumdayız. Acılarınız dinene kadar, yaralarınız sarılana kadar ve normal düzende yaşamlarınız normale dönene kadar sizler için seferber olmaya devam edeceğiz. Bugün bizlerin günü, yaklaşık 1 aydır kaldığınız yerlerde kapalı kaldınız. Sizlerden ricam bugün acılarımızı içimize gömerek dolu dolu bir gün geçirelim. Bugün bulunduğumuz mekanın sineması, oyun salonları, sosyal alanları tamamen sizin. Sayın Belediye Başkanımız Ercan Çimen, bu imkanı sağladı. Katılımlarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüzü, daha mutlu günlerde kutlamak umuduyla tebrik ediyorum” dedi.

Depremzede kadın ve çocuk konuklarımızın yapılan etkinlikten çok mutlu olduğu ve zaman zaman duygusal anların yaşandığı buluşma sonrası açıklamalarda bulunan Gümüşhane Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Ay, “8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde her zamanki gibi etkinlik yapmak yerine Gümüşhane’de barınan konaklayan depremzede arkadaşlarımızla bir araya gelerek acılarımızı paylaşarak azaltalım istedik. Yaşanılan büyük ve derin acılar içerisinde geleceğini ve ailelerini kaybetmiş, bir sonraki gününün ne getireceğini bilemeden yaşayan 11 ilden memleketimize gelen vatandaşlarımıza bir nefes olmak istedik. Bu vesile ile Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen ile bir kahvaltı düzenledik. Başkanımıza ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz. Misafirlerimiz çok memnun ayrıldılar. Bugün ilk defa gülümsedik dediler. Yürütme Kurulu Üyelerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Misafirlerimiz ile ayrı ayrı ilgilenip sorunlarını dinlediler, yaralarına nasıl çözüm bulabiliriz konusunda istişare yaptılar, bu sene eğlenmek ve kutlamak için değil, yaralarımızı iyileştirmek için yan yanaydık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programa destek verip kahvaltıya katılan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise konuşmasında “Bildiğiniz gibi Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te yaşanan 7,7 ve 7,6'lık deprem büyük yıkıma ve can kaybına yol açtı. Ancak inşallah bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız. Biz çok büyük bir aileyiz, çok güçlü bir milletiz, çok güçlü bir devletiz. Her türlü zorluğun üstesinden geldiğimiz gibi bunun da üstesinden millet olarak hep birlikte geleceğiz. Deprem sonrası Gümüşhane’miz yardım seferberliği başlatarak olayın ilk anından itibaren deprem bölgesine ilk ulaşan iller arasında yer almıştır. Ekiplerimiz arama kurtarma ve yardım çalışmalarında canla başla mücadele ettiler. Onlara göstermiş oldukları bu özveriden ötürü teşekkür ediyorum. Rabbim bizleri bir daha böyle imtihanlarla yüz yüze bırakmasın. Yaşadığımız felaketin derinden etkilediği 10 şehrimizdeki vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar temenni ediyorum. Ayrıca deprem anından itibaren gece gündüz demeden depremzedelere yardım için çalışan Valimiz sayın Kamuran Taşbilek başta olmak üzere AFAD ekiplerimize, sağlık ekiplerimize, güvenlik güçlerimize, gönüllü çalışanlarımıza, Altın Kalpli hemşerilerim olan Gümüşhaneli kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER