Karşıyaka Tabiat Parkı Projesi masaya yatırıldı

Türkiye’de bir ilk olarak yap-işlet-devret modeliyle Gümüşhane’de yapılacak olan Karşıyaka Tabiat Parkının son durumuyla ilgili Vali Okay Memiş başkanlığında Milletvekilleri ve STK temsilcilerinin katılımıyla geniş kapsamlı toplantı düzenlendi.

Karşıyaka Tabiat Parkı Projesi masaya yatırıldı

Türkiye’de bir ilk olarak yap-işlet-devret modeliyle Gümüşhane’de yapılacak olan Karşıyaka Tabiat Parkının son durumuyla ilgili Vali Okay Memiş başkanlığında Milletvekilleri ve STK temsilcilerinin katılımıyla geniş kapsamlı toplantı düzenlendi.

Gümüşhane’nin vizyon projelerinden birisi olan ve son revizyonlarla yaklaşık 70 milyon liraya mal olması beklenen projede teleferik ve istasyonları, meydan, bungalov evlerin yarısı ve piknik alanlarının bitirilmesi hedefleniyor.

Projeyle ilgili firma yetkilisi Mimar Vedat Bolat, görsel ve animasyonları katılımcılarla paylaşırken, Nisan ayında çalışmaların başlanması, projenin biran önce hayata geçirilmesi ve bölgedeki mimarinin Gümüşhane mimarisine uygun çizgilerle yapılması salık verildi.

İçerisinde orman köşkleri, restoranlar, seyir terasları, gezi alanları, yürüyüş parkurları, festival ve spor alanlarının bulunduğu kompleks Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek.

Toplantıda konuşan Vali Memiş, kamuoyunun Karşıyaka Tabiat Parkı Projesi ile ilgili zamanlama ve hız beklentisi içerisinde olduğunun altını çizerek, firmayı uyardı.

“Somut icraatlarla bir an evvel alanda olmanızı rica ediyoruz”

Şehrin firmadan biraz daha tempo beklediğini ve bunun haklı bir beklenti olduğunu dile getiren Vali Memiş, “Biraz daha hızlı bir şekilde alanda görmek istiyoruz sizi. Sunumlarda değil alanda, pratikte. Somut icraatlarla bir an evvel alanda olmanızı rica ediyoruz. Projede biraz daha yerli mimariye ağırlık verirseniz çok iyi olur. Biz hakikaten milli, yerel, manevi ruhu olan mimariye hasret kaldık. Yeni yapılan projelerde bunu görürsek hakikaten çok güzel olacak. Ana bina da mutlaka Gümüşhane konaklarının gözetildiği yapılar olursa çok daha güzel olur” diye konuştu.

“Türkiye’de teleferikle ulaşılan ilk ve tek hastane olacağız”

Karşıyaka Tabiat Parkı ve Yeni Devlet Hastanesinin kuş uçuşu mesafesinin çok uzak olmadığını dile getiren Vali Memiş, “200 yataklı hastane sadece Gümüşhane merkeze değil, 320 köy, 5 ilçe, 200 bin nüfusa hitap eden bir hastanedir. Oraya ulaşım da teleferiği de kullanabilirsek Türkiye’de teleferikle ulaşılan ilk ve tek hastane olacağız. Mali tablosunu çalışın. Neticede oraya günlük insan sirkülasyonu da çok olacak ve Karşıyaka Tabiat Parkına insanları belki de mecburen de getirtmiş olabilirsiniz. Bu çok önemli” dedi.

“Maksadımız kamu kaynaklarından Gümüşhane en fazlasını alsın”

Yapılan altyapı yatırımları sayesinde Gümüşhane’ye bu yıl 300 bin turist geldiğine dikkat çeken Vali Memiş, “Bizim bu 300 bin turisti il merkezine getirme hayalimiz ve hedefimiz var. Bizim nitelikli ve kaliteli konaklamaya ihtiyacımız var. Karşıyaka Tabiat Parkında 18 bin nitelikli ağaç diktik. Bu alanda Zigana Dağında gördüğünüz renk cümbüşünü yakalamak için hiç boş durmuyoruz. Çam ağaçlarının arasına serpiştirerek o alandaki görselliği ilkbaharda, sonbaharda yakalamak için o çalışmayı da bitirdik. Ayın zamanda bir üniversite kentiyiz. 2008 öncesi ve sonrası ile çok büyük bir fark var. Ona yönelik olarak da kesinlikle bir çalışmamız ve önceliklerimizin olması gerekiyor. Bunun için de yine sosyal donatılar gerekiyor, yine belediyemize iş düşüyor. Biz den ziyade belediyemize iş düşüyor, biz de destek olacağız. En önemli şey birlik ve beraberliğimizi tesis ederek hareket etmemiz. Hep birlikte uyum içerisinde çalışıyoruz. Maksadımız kamu kaynaklarından Gümüşhane en fazlasını alsın. Hiç vites küçültemeden bu işleri yapalım ve devam edelim. İstişare ile hareket edelim istiyoruz ve Gümüşhane’de yaşayan hiçbir hemşerimiz başka şehirde yaşayan vatandaşlarımıza imrenmesin. Amacımız odur. Başka hiçbir niyetimiz yok” şeklinde konuştu.

“Ortak paydamız Gümüşhane”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül de toplantının amacına ulaştığını belirterek, “Ortak paydamız Gümüşhane. Marka değeri olmuş Gümüşhane insanının bu marka değerine zarar vermemek için çalışıyoruz. Güç birliği yapmamız lazım. Gümüşhane bu milletin birlik, bütünlük ve bölünmezliğinin teminatıdır. Gümüşhane için neyi daha iyi yapabilirizin çabası ve gayesi içindeyiz. Gümüşhane sahipsiz değil” ifadelerini kullandı.

“Gümüşhane’nin sahibi Türkiye ve dünya üzerinde herhangi bir noktada yaşayan tüm Gümüşhanelilerdir”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ise Tabiat Parkı projesini uzun zamandır takip ettiklerini kaydederek, “STK ve kanaat önderleriyle fikir alalım dedik. Gümüşhane gibi iller kamu kaynağı olmadan kalkınamaz. Gümüşhane gelişmekte ve kalkınmakta olan bir il. Devlet altyapı yatırımı yapmadan özel sektör gelmez. Şuanda bir o duruma geldik. Gelin yatırım yapın diyoruz. Gümüşhane’nin sahibi Türkiye ve dünya üzerinde herhangi bir noktada yaşayan tüm Gümüşhanelilerdir” dedi.

“Uzun yıllardır geri kalmışlığın açığını kapatmaya çalışıyoruz”

Son 15 yılda Gümüşhane’ye 9 milyar TL kamu yatırımı yapıldığını, son 2 yılda ise 3 milyar TL’nin üzerinde ihale yaptıklarını ifade eden Pektaş, “Son 15 yıldaki yatırımın üçte birini 2 yılda ihale ettik. Bu işler hızlı şekilde ilerliyor. Gümüşhane’nin sahipleri var kimse endişe etmesin. Bu birlik ve beraberliğimizi daha da geliştirmeliyiz. Gümüşhane’nin ve ülkemizin geleceği parlak. Uzun yıllardır geri kalmışlığın açığını kapatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“2014-2018 yılları arasında tüm altyapı sorunlarını çözeceğimizi söylemiştik ve çoğunu da tamamladık”

Belediye Başkanı Ercan Çimen de Gümüşhane coğrafyasının zorluklarını bildiklerini, şehri iyi planlamak gerektiğini belirterek, “2014-2018 yılları arasında tüm altyapı sorunlarını çözeceğimizi söylemiştik ve çoğunu da tamamladık. Harşit’in ıslahında büyük aşama kat edildi. Altyapısız bir şehirden bahsedilemez. Gümüşhane Belediyesi 2014’te bütçesi 30 milyondu. 2018’de ise yaklaşık 90 milyon oldu” şeklinde konuştu.

“1/100.000’lik çevre düzeni planı Gümüşhane’nin gelişmesine engel oluyor”

GTSO Başkanı İsmail Akçay da Gümüşhane’nin son 2 yılda 2 vites birden büyüdüğünün altını çizerek, “Büyüyen bir iliz. Bizim için hayal olan altyapılar tamamlanmaya başladı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 1/100.000’lik çevre düzeni planı Gümüşhane’nin gelişmesine engel oluyor. Değiştirilmesi gerekiyor. Bu konuda sayın Vekillerimizden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER