AGD’den ‘Mekke'nin ve Kudüs'ün fethi' programı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Türkiye genelinde olduğu gibi Gümüşhane’de de ‘Mekke’nin ve Kudüs'ün Fethi’ni kutladı.

AGD’den ‘Mekke'nin ve Kudüs'ün fethi' programı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Türkiye genelinde olduğu gibi Gümüşhane’de de ‘Mekke’nin ve Kudüs'ün Fethi’ni kutladı.

Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi Başkanı Naci Şenel ve Yönetim Kurulunun organize ettiği 'Mekke'nin ve Kudüs'ün Fethi' gecesi 

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, İYİ Parti İl Başkanı Ali Ateş, Saadet Partisi İl Başkanı Av. Akın Demir, AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, bazı STK'ların temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mekke'nin Fethi'nin 1387'nci yıldönümü nedeni dolayısıyla düzenlenen program istiklal marşının okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mekke'nin Fethi adlı sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Programda selamlama konuşması yapan AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, Mekke'nin ve Kudüs'ün fethinin önemine değinerek bu değerin her yıl genç nesillere aktarılması gerektiğini belirtti. 

Programa konuşmacı olarak katılan Süleyman Akyüz ise yaptığı konuşmada gereği gibi İslamiyetin yaşanması gerektiğine vurgu yaptı.

Programda daha sonra Kır Çiçekleri Kreşi öğrencilerinin zulme uğrayan İslam ülkelerinin bayraklarıyla sundukları gösteri ve ardından koro halinde ilahili gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı.

Gösterilerin ardından şiir dinletisi ve ardından kum saati adlı sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

Program sonunda Süleyman Akyüz’e plaketini Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen taktim etti.

Programda son olarak Anadolu Gençlik Derneğinin düzenlediği Siyer-i Nebi yarışması sınavında Liselerde il birincisi olan Zehra Sevindik, Ortaokullarda birinci olan Furkan Egemen ve dereceye giren diğer öğrenciler Murat Lalo, Mustafa Yıldız, Hayrünnisa Şen ve Firdevs Pala'ya ödülleri protokol tarafından verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER