Kelkit Eğitim-Bir-Sen'den Okullara Ziyaret

Kelkit Eğitim-Bir-Sen İlçe Yönetimi okul ve kurumları ziyaret ediyor.

Kelkit Eğitim-Bir-Sen'den Okullara Ziyaret
Kelkit Eğitim-Bir-Sen İlçe Yönetimi okul ve kurumları ziyaret ediyor.

Yapılan ziyaretlerde, okul yöneticilerinin yaşadıkları sorunlar ve talepleri dinlenirken, temsilci ve üyelerle yapılan görüşmelerde ise kamuda kıyafet serbestliği, yönetici atamaları, 4/C’lilerin sorunları, son zamanlarda yapılan görevlendirmeler ve Bakanlığın uygulamaları başta olmak üzere birçok özel ve genel konu görüşüldü.

Sendika yönetimi tarafından gerçekleştirilen okul ziyaretlerinde üyelere çeşitli hediyeler verilirken, ziyaretler sonrasında sendika yönetimi tarafından değerlendirme toplantısı yapıldı.

Yapılan toplantıda, yönetici, temsilci ve üyelerin talepleri, sendikadan beklentileri ve camia içerisinde rahatsızlıklara neden olan uygulamaların neler olduğu ve bunlara karşı alınabilecek tedbirler görüşüldü.

Kelkit İlçe Temsilcisi Serhan Sevinç konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu konulara değindi:

“Türkiye’nin önde gelen sendikası olmak, üyelerimize ve topluma karşı bizlere sorumluluklar yüklemektedir. Bu sorumluluğun bilincinde, sürekli gelişen, yenilenen, çalışanları ve üyeleri için var olmaya devam eden bir sendikayız.

Örgüt olarak bizden beklenen rolümüzü biliyoruz. Sorunun parçası olmak yerine çözümün tarafı olma kararlığımız sürecektir. Eğitim-Bir-Sen olarak demokrasinin alanını genişletmek temel hedeflerimizdendir.

Biz bir eğitim sendikası, bir sivil toplum örgütü olduğumuzun bilincinde azimle, yılmadan her geçen gün daha da güçlenerek, gerek camiamızın gerekse de ülkemizin her türlü derdini derdimiz olarak kabul ederek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu süreçte kendilerini vazgeçilmez olarak gören, toplumun ve eğitim çalışanlarının sorunlarıyla ilgilenmek yerine birey odaklı iş takibinden öteye gidemeyen, bizim büyümemizi, güçlenmemizi ve ilkeli çalışmalarımızı hazmedemeyenlerin de olduğunu biliyoruz.

Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilkeli, dürüst ve seviyeli bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Seviyesiz şekilde sataşmaları dikkate almadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz... Daima ülkemiz ve temsilcisi olduğumuz milli eğitim camiamızın adına yapılacak olan, doğruların yanında yanlışlıklarında dimdik karşısında olacağımızın bilinmesini isteriz.

Yaptığımız okul ziyaretlerinde bir kez daha gördük ki; Bireyi yok sayarak ders merkezli özgürlüklerin, kamuoyunun desteği alınmaksızın gerçekleştirilen icraatların ve camiamızın öneri ve taleplerine kulaklarını tıkayan yönetimlerin sürdürülebilir bir başarı sağlaması mümkün değildir.

Çok iyi bilinmelidir ki bizler büyük ve güçlü bir camiayız. Katsayı zulmünü bitiren, kesintisiz eğitim dayatmasına son verdiren, eğitime özgürlüğü getiren, sözleşmemelilerin kadroya geçirilmesini sağlayan. Toplu görüşme varsa, biz yokuz’ deyip toplu sözleşme düzenini getirten. Masada kuruş hesabı değil duruş hesabı yapan ve dik duruşunu sergileyen Eğitim Bir-Sen dir.

Bizler varız dediğimizde sendikacılıkta ezberler bozulmuş. Kavga zemini rekabet zeminine dönüşmüştür, sendikacılıkta yetki el değiştirmiş, anayasal eğitim hakları engellenen başörtülü çocukları, üniversite girişlerinde turnikelere sıkıştıranların uykusu kaçmıştır.

Bizler varız dediğimizde; Yeniden 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat yapmaya yeltenenlerin hesapları alt üst olmuş, millet iradesine kapatma hesapları “Ortak Akıl Mitingleri” ile son bulmuştur. “Eşitlik eşit insanlar arasında olur” diyen özürlü zihniyete, en anlamlı tepkiyi bizler verdik. Referandumda taşın altına elimizi değil bedenimizi koyarak demokrasiye yol açanlarda, dünyada zulme uğrayanların yanında olanlarda, açlık ve sefalet içindeki Müslümanlara ilk elini uzatanlarda yine bizlerdik.

Bizler camia olarak birlik olduğumuzda neler yapabildiğimizi tüm Türkiye gördü. Haklı taleplerimize ve uyarılarımıza kulaklarını tıkayıp, gözlerini kapatanların da bir an evvel gerçeklerle yüzleşmelerini ümit ediyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2013, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER