Kelkit'te organ bağışına dikkat çektiler

Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Sema Doğan Meslek Yüksekokulu öğrencileri Kelkit Devlet Hastanesi’nde stant açarak organ bağışına dikkat çekti.

Kelkit'te organ bağışına dikkat çektiler

Öğrenciler Öğretim Görevlisi Zafer Caner tarafından verilen Gönüllük Dersi kapsamında açtıkları stantta hasta ve hasta yakınlarına organ nakli konusunda sıkıntılar yaşamış ancak şu an nakil ile tedavi olmuş veya hâlâ nakil bekleyen hastaların bulunduğunu sözel olarak ifade etmelerinin yanı sıra pankart ve afişler ile bilgilendirmeler yaptı.

Bilgilendirme kapsamında davet edilen katılımcıların duygulu ifadelerinden çok etkilendiklerini dile getiren öğrenciler, bu eğitim şeklinin etkili olduğunu, organ bağışı ve nakli konusunda daha duyarlı olacaklarını ve bu tür eğitimlerin devamlı olması gerektiğini vurguladı.

Öğrencileri ve danışman hocalarını bu duyarlı davranışından dolayı kutlayan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Ülkemizde 2022 yılı verilerine baktığımızda 43 bin 293 hastanın organ beklediğini görmekteyiz. Buna rağmen organ bağışının hedeflenen düzeyde olmadığını görüyoruz. Buradaki en büyük etken yeterli derecede bilgilendirmelerin yapılmamasdır. Kelkit Sema Doğan Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz de gerçekleştirdikleri uygulamayla organ bağışının önemine dikkat çekmişlerdir. Bu amaçla da öğrencilerimizi ve danışman hocalarını duyarlı davranışlarından dolayı kutluyor, organ bağışı bekleyen tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER