Kelkit’te Parkomat Uygulanmasına Başlandı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde bazı caddelerde uygulanmaya başlanan parkomat sistemi ilk günde etkisini gösterdi.

Kelkit’te Parkomat Uygulanmasına Başlandı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde bazı caddelerde uygulanmaya başlanan parkomat sistemi ilk günde etkisini gösterdi.

Belediye Başkan Vekili Bünyami Turhan beraberinde Belediye Meclis üyeleri Devrim Çakar, Hüseyin Şen ve Hasan Zengin’le birlikte uygulama yapılan caddeleri gezdi.

Parkomat uygulamasının ilçe merkezindeki araç ve yaya trafiğini çok rahatlatacağını düşündüğünü kaydeden Başkan Vekili Turhan, “Şehir içi dolmuşlarımız rahatlıkla indir-bindir yapabilecekler. Ayrıca Parkomat uygulaması ilçemizde istihdama yönelik olacaktır. İlçe ekonomisine de katkı sağlayacak. Gençlerimize yeni iş sahaları açmış oluyoruz.” dedi.

İlçe trafik komisyonunun kararı ile toptancı esnafına mal taşıyan firmaların saat 18.00’den sonra ilçe merkezine girebileceğini hatırlatan Turhan, parkomatın Çarşı içerisindeki köprü, Bellona bayisi arası, Çiftlik ilköğretim okulu arası Gümüştat alışveriş merkezi önü, Ahmet Yesevi Caddesinin bir bölümü, Atatürk caddesi Hürriyet spor önü ve Küçük Camii’nin önünde uygulanacağını söyledi.

Parkomat uygulamasıyla birlikte vatandaşların otopark olarak sebze pazarı ve açık alanları ücretsiz otopark olarak kullanabileceklerini kaydeden Turhan, parkomat uygulamasında ilk on dakikanın ücretsiz olduğunu ve saat ücretinin bir TL olduğunu sözlerini ekledi.

Uzun süreli parklanmayı engellemek için, araçların park edebilecekleri yerleri belirleyerek buraların sarı renkle boyandığını ifade eden Turhan, çok yakın bir gelecekte Kelkit’in trafik sorununa kalıcı bir çözüm getirileceğini belirterek, “Uygulamanın başlaması ile alışma süresi içinde vatandaşlarımız sıkıntı yaşayabilirler. Uygulama trafik sıkıntısının yoğun olarak yaşandığı ilçemizde vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Belediye Başkanımız Ünal Yılmaz’a bu örnek projeyi Kelkit ilçemize kazandırdığı için teşekkür ederiz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER