Kemalettin Hoca'dan Öğrencilere Yurt Müjdesi

Gümüşhane’de yapılan 750 kişilik yükseköğrenim yurdunun yatak sayısı bin’e çıkarılacak.

Kemalettin Hoca'dan Öğrencilere Yurt Müjdesi
Gümüşhane’de yapılan 750 kişilik yükseköğrenim yurdunun yatak sayısı bin’e çıkarılacak.

Öğrenci yurdunun ihale edilip tamamladığını ifade eden AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın,  konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bitişini müjdelediği tesisin 750 kapasiteden bin öğrenci kapasitesine çıkaracağını söyledi.

Yaklaşık 30 milyon liraya mal olan tesiste öğrencilerin Eylül ayından itibaren yararlanmaya başlayacağını kaydeden Aydın, “Amacımız Gümüşhane’mize gelen öğrencilerimizin eğitim ve öğretimine rahat bir şekilde devam etmelerini sağlamak. Bunun yanında şehir dışından gelen öğrencilerimiz de bu imkânlardan rahatlıkla faydalanacak, anne- babaların akılları çocukların da kalmayacak. İktidarımız döneminde yapılan yatırımlar neticesinde üniversite kurulduğunda bin civarında olan öğrenci yurdu kapasitemizi yaptığımız yatırımlarla 4 bine çıkardık, sosyal tesisleri tamamladık ve Gümüşhane’mizi Türkiye içerisinde yurtlardan en fazla yararlana iller kategorisine sokmayı başardık.” dedi.

Ayrıca her memlekete nasip olmayacak büyük bir İslam alimi yetiştirmiş Gümüşhane’de Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi’nin adının ölümsüzleştirilmesi için Tedaş Yüksek Öğrenim Yurduna “Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi”nin adının verildiğini hatırlatan Milletvekili Aydın, “Gelecek nesillere de bu büyük alimin öğretilerinin tohumlarının aşılanması arzusu ile başlattığımız çalışmaları da tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2014, 08:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER