AK Parti’den Çakırgöl açıklaması

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Ankara’da Çakırgöl turizm merkeziyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun himayesinde toplantı yapıldığı haberinin servis edilmesi ve Gümüşhanesiz toplantı yapılmasının kamuoyunda tepkiyle karşılanmasının ardından AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı açıklama yaparak, Çakırgöl’ün Gümüşhane’den ayrıştırılamayacağını duyurdu.

AK Parti’den Çakırgöl açıklaması

Yapılan açıklamada 24 Nisan 2024 tarihinde Milletvekili Av. Celalettin Köse’nin Kültür ve Turizm Bakanıyla yaptığı görüşmede bu konuyu geniş çerçevede istişare ettiği, Gümüşhane Çakırgöl Kış Sporları Turizm Merkezinin Gümüşhane, bölge ve ülke için önem arz eden bir proje olduğu ve hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılacağına dair güvence alındığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Gümüşhane Çakırgöl Kış Sporları Turizm Merkezi, Bakanlar Kurulunun 2007/11712 sayılı kararıyla isim ve sınır değişikliği yapılan söz konusu karar 27.02.2007 tarih ve 26447 sayılı resmi gazetede yayımlanmıştır. 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 03.04.2008 tarihinde onaylanmıştır. 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı Bakanlığın plan inceleme ve değerlendirme kurulunun 07.01.2008 tarih ve 54/01 sayılı karar doğrultusunda onaylanmıştır. Gümüşhane Çakırgöl kış sporları Turizm Merkezi (Deveboynu, Seyfihan, Dilaver, Gırlavu, Marandaoğlu) bölgeleri uygulama imar planı hükümlerine göre “bölgede turizm yatırımı ve işletmesi yapılabilmesi için ilgili Bakanlıktan yatırım belgesi alınmadan inşaat ruhsatı verilemez ve bu tesisler turizm işletmesi belgesi alınmadan hizmete açılamaz, sonradan hiçbir biçimde başka amaçla kullanılamaz, tapu kütüğünün beyanlar hanesine, toplumun yararlanmasına ayrılan yapı ve turizm tesisi olduğu yazılacak ayrıca tescil işlemi yapılmadan inşaat ruhsatı verilmeyecektir” hükmü açıkça belirtilmiştir. 

Uygulama imar planı hükümlerine göre geliştirme ve işletmesine ilişkin hükümlerde “bölgenin temel ve kılcal altyapısının geliştirilmesi ve işletmesiyle belediye hizmetlerinin temini maksadıyla Gümüşhane Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği başkanlığında bir tüzel kişilik oluşturulacağı ve kurulacak bu tüzel kişiliğin statüsü ticaret sicil gazetesi ilanından önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderilerek uygun görüş alınacağı ve kamu kuruluşları dışında kalan tüm ticari nitelikli kuruluşlar belirtilen Gümüşhane Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği başkanlığında kurulacak tüzel kişiliğe üye ya da ortak olmadan inşaat ruhsatı verilemez” açıkça belirtilmiştir. Bu bilgiler doğrultusunda bölgede yapılacak olan her türlü faaliyetin yapım ve uygulanması Gümüşhane Valiliği İl Özel İdaresince tanımlanan tüzel kişilik aracılığıyla yapılacaktır. 

İlimizde yapılacak ve yapılması planlanan yatırımlardan haberi olmayan ve yerel medyaya yansıyan haberlerin aslını araştırmadan sahipsiz memleket naraları atarak iller arası nifak tohumu ekmeye çalışanlar şunu gayet iyi bilsinler ki bu memleketin sahibi milletimizdir. 

Milletin verdiği yetkiyle, siyasi tercih ve kimlikleri bir tarafa bırakıp sadece bu hususta değil şehrimizin tüm menfaatleri doğrultusunda Gümüşhanelilik üst kimliğiyle çalışmaları yürüttüğümüzü, özellikle Gümüşhane Milletvekillerimiz Sn. Av. Celalettin KÖSE ve Sn. Musa KÜÇÜK’ün bu konu üzerinde yoğun mesai harcadığını belirterek, Gümüşhane Çakırgöl Turizm merkezinde yapılacak her türlü yatırım uygulama imar planı hükümlerine göre Gümüşhane’den ayrıştırılamayacağını, bu ve hiçbir konuda hemşehrilemizin endişesi olmaması gerektiğini ifade ediyoruz.

Gümüşhane Çakırgöl Turizm Merkezi’nde yapılması planlanan bu projeyle kış sporları, inanç turizmi ve doğa tutkunları için ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından olacağı, bölgenin sunduğu doğal güzellikler, zengin tarih ve kültürüyle yılın her dönemimde ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler sağlayacağı, hem macera arayanlar hem de huzur dolu bir tatil geçirmek isteyenler için ideal bir yer olma özelliğiyle Gümüşhaneli girişimci ve tüm turizm yatırımcılarına açıktır.

Cumhur İttifakı olarak Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına saygıyla duyuruyoruz.”
 

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER